Facebook köper norska Opera?

Nyhetssajten Pocket-lint som ofta har pålitliga källor skriver att de har en trovärdig källa som säger att Facebook vill köpa norska Opera som är noterat på Oslobörsen.

Ingen kan efter de senaste veckornas Facebook-hysteri ha missat att en allt större andel av Facebooks användare nyttjar tjänsten via sina mobiltelefoner. Och det är för övrigt en allmän trend vad gäller sociala nätverk och även internet i största allmänhet.

Nu skriver nyhetssajten Pocket-lint, som ofta har pålitliga uppgifter, att de har en trovärdig källa som säger att Facebook vill köpa norska Opera, företaget som bland annat står bakom den populära mobila webbläsaren med samma namn, som för övrigt även finns till datorer, tablets, tv-apparater mm.

Opera Software ASA är noterat på Oslobörsen med en marketcap på runt 4 miljarder NOK. Dvs prismässigt är det inga problem för Facebook att köpa företaget.

Men som sagt, det är obekräftade uppgifter, och precis som med Apple, det är ett tacksamt företag att plantera rykten om. En talesperson för Facebook ville inte kommentera uppgifterna.