Euris blir e-handlare inom hälsotester med Mikael Ehrman som VD

Apotek365 säljer självtester

European Institute of Science som är noterat på Spotlight köper inkråmet till e-handelsföretaget Apotek365 av iApoteks dotterbolag. I praktiken en notering av den mindre e-handlaren Apotek365.

European Institute of Science (Euris) som är noterat på Spotlight köper inkråmet till e-handelsföretaget Apotek365 och betalar med aktier, vilket gör att säljaren Pharmart AB blir ägare till 69,43 procent, samt erhåller teckningsoptioner. Med transaktionen så tar även Mikael Ehrman över som VD. Dvs transaktionen är i princip ett omvänt förvärv, även om Euris beskriver det som en expansion av sin egen.

Pharmart AB planerar att sälja större delen av sin betalning. Inom ett år ska ägandet har minskats till 30 procent och teckningsoptionerna ska vara lösta.

I samband med transaktionen ska Euris även genomföra en bryggfinansiering om 1 miljon kronor genom ett konvertibelt skuldebrev.

Målsättningen är att Apotek365 ska ha en försäljning på 6 miljoner kronor och ett positivt kassaflöde under 2024.

Apotek365s verksamhet är främst att via e-handel sälja självtester, både för sjukdomar och droger.

Säljaren Pharmart AB är ett dotterbolag till iApotek Int AB som under en period ägdes av TiksPac AB.

European Institute of Science AB

European Institute of Science:s affärsidé är att kommersiellt exploatera medicinteknisk- samt bioteknisk forskning. Genereringen av nuvarande och framtida intäkter till bolaget sker genom royaltyintäkter samt genom försäljning av egna produkter, licenser samt andelar i bolagsportföljen. Dessutom innefattar affärsidén att med egen affärs- och forskningskompetens erbjuda aktieägarna i European Institute of Science direkta investeringsmöjligheter, alternativt riskspridning genom indirekt ägande, i växande och på sikt vinstgenererande medicintekniska och biotekniska företag.