Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

16 september 2020

ES Energy Save får en neutral rekommendation i analys

ES Energy Save får en neutral rekommendation i analys


ES Energy Save gör en IPO på Spotlight och en analytiker på Affärsvärlden har tittat närmare på erbjudandet och ger en neutral rekommendation.


ES Energy Save säljer olika former av värmepumpar. Bolaget gör nu en IPO på upp till 23 Mkr till 20 kr per aktie med sista teckningsdag den 18 september, för att sedan noteras på Spotlight den 30 september. Hur ska då en investerare agera?

Affärsvärlden - Neutral rekommendation

Affärsvärlden har analyserat erbjudandet och ger det 3 av 6 i betyg, vilket ska tolkas som en neutral rekommendation. Affärsvärlden lyfter fram att företagets grundaffär "...varken visat meningsfull tillväxt eller tjänat några pengar att tala om." När det gäller plug-in-modulerna så är de i en tidig fas och vänder sig till en omogen marknad så det är svårt att avgöra om det finns någon efterfrågan av betydelse.

Se även: IPO-intervju med vd för ES Energy Save

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Detta är Ependion

Detta är Ependion

Ependion, som tidigare hette Beijer Electronics Group, är en växande global teknikkoncern som erbjuder digitala lösningar för säker kontroll, styrning, visualisering och datakommunikation för industriella tillämpningar i miljöer där tillförlitlighet och hög kvalitet är kritiska faktorer. Bland kunderna finns några av världens ledande företag. Ependion består av självständiga affärsenheter och har en omsättning på över 2,1 miljarder kronor 2022 samt dryga tusentalet medarbetare. Ependions VD Jenny Sjödahl presenterar verksamheten.

Följ oss