Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

16 september 2020

ES Energy Save får en neutral rekommendation i analys

ES Energy Save får en neutral rekommendation i analys


ES Energy Save gör en IPO på Spotlight och en analytiker på Affärsvärlden har tittat närmare på erbjudandet och ger en neutral rekommendation.


ES Energy Save säljer olika former av värmepumpar. Bolaget gör nu en IPO på upp till 23 Mkr till 20 kr per aktie med sista teckningsdag den 18 september, för att sedan noteras på Spotlight den 30 september. Hur ska då en investerare agera?

Affärsvärlden - Neutral rekommendation

Affärsvärlden har analyserat erbjudandet och ger det 3 av 6 i betyg, vilket ska tolkas som en neutral rekommendation. Affärsvärlden lyfter fram att företagets grundaffär "...varken visat meningsfull tillväxt eller tjänat några pengar att tala om." När det gäller plug-in-modulerna så är de i en tidig fas och vänder sig till en omogen marknad så det är svårt att avgöra om det finns någon efterfrågan av betydelse.

Se även: IPO-intervju med vd för ES Energy Save

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

IPO-presentation av Prostatype Genomics

IPO-presentation av Prostatype Genomics

Vd för Prostatype Genomics, Fredrik Persson, presenterar verksamheten i samband med bolagets IPO på First North Growth Market. Prostatype är ett gentest som finns tillgängligt för patienter och behandlande urologer som ett kompletterande beslutsunderlag inför frågeställningen behandling eller inte behandling av prostatacancer. Testet är utvecklat av en forskargrupp på Karolinska Institutet och tillhandahålls av Prostatype Genomics.

Följ oss