En wipeout-emission närmar sig i Arctic Blue Beverages

Gin från Arctic Blue Beverages

Arctic Blue Beverages verksamhet har inte utvecklats bra och bolagets skulder är idag flera gånger högre än börsvärdet. En wipeout-emission närmar sig.

Arctic Blue Beverages är ett finskt företag noterat på First North i Stockholm som säljer gin. Företaget noterades för 2,5 år sedan och verksamheten har tyvärr utvecklats dåligt.

Företaget befinner sig nu i en situation som sannolikt mynnar ut i emissioner som spär ut aktieägarna kraftigt. Bolagets börsvärde är i skrivande stund 5,6 miljoner kronor, samtidigt som bolaget har tagit upp lån från huvudägarna som är flera gånger större än det. Lånen ska betalas senast den 31 januari 2025 och långivaren har rätt att konvertera till samma kurs som i en företrädesemission. Det vill säga, det mesta pekar på någon form av wipeout-emission. Lyckligtvis är det relativt sett få som drabbas. Hos Avanza är det 245 personer som äger aktien.

Arctic Blue Beverages-aktien stängde onsdagen på 0,212 kronor.

Arctic Blue Beverages AB

Arctic Blue Beverages är ett Nordiskt dryckesföretag vars mest kända produkter är den flerfaldigt prisbelönta Arctic Blue Gin, Arctic Blue Gin Navy Strength och världens första mjölkfria ginbaserade havrelikör, Arctic Blue Oat.