Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

9 januari 2023

Efter det stora kursfallet och emissionen, Midsona får köprekommendation

Efter det stora kursfallet och emissionen, Midsona får köprekommendation


Livsmedelskoncernen Midsona har haft en riktigt tråkig utveckling vilket även återspeglats i aktiekursen. Nu ger Affärsvärlden en köprekommendation.


Livsmedelskoncernen Midsona har haft en riktigt tråkig utveckling vilket även återspeglats i aktiekursen. I december var bolaget även tvunget att göra en företrädesemission vilket pressade ner aktien ännu mer. Emissionen gjordes till 8,25 kr per aktie och intresset var så pass lågt att garanten Stena Adactum fick teckna en stor andel.

Idag kom dock Affärsvärlden med en analys som mynnade ut i en köprekommendation. Analytikern anser att det finns flera långsiktiga trender som talar för Midsona. De stigande priser på olika insatsvaror vi har sett över allt har även drabbat Midsona. Vd är dock tydlig med att deras ambition är att fullt föra detta vidare till nästa led. Affärsvärlden räknar med att företagets prishöjningar kommer att slå igenom stegvis under 2023 och stärka bolagets bruttomarginal.

Aktien steg idag 4,81 % och stängde på 9,37 kr.

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Detta är Ependion

Detta är Ependion

Ependion, som tidigare hette Beijer Electronics Group, är en växande global teknikkoncern som erbjuder digitala lösningar för säker kontroll, styrning, visualisering och datakommunikation för industriella tillämpningar i miljöer där tillförlitlighet och hög kvalitet är kritiska faktorer. Bland kunderna finns några av världens ledande företag. Ependion består av självständiga affärsenheter och har en omsättning på över 2,1 miljarder kronor 2022 samt dryga tusentalet medarbetare. Ependions VD Jenny Sjödahl presenterar verksamheten.

Följ oss