Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

31 juli 2019

Eco Wave Power inleder upphandling för expansion i Jaffa Port

Eco Wave Power inleder upphandling för expansion i Jaffa Port


Eco Wave Power meddelade idag att designen och konstruktionen av bolagets projektutbyggnad i Jaffa Port är färdig och att upphandling av delar för byggandet av anläggningen har inletts.


Eco Wave Power, som noterade sig på First North tidigare denna månad, meddelade idag att designen och konstruktionen av bolagets projektutbyggnad i Jaffa Port är färdig och att upphandling av delar för byggandet av anläggningen har inletts.

Projektet, som samfinansieras av det israeliska energiministeriet, kommer att omfatta konstruktion och installation av tio flottörer på en befintlig, 30 meter lång vågbrytare i hamnen, med en installerad kapacitet på 100 kW. Varje flottör har en ytarea på 8,54 kvadratmeter.

Som en del av EWP:s strategiska samarbete med Siemens kommer bolaget endast att använda Siemens produkter och teknik för sitt elektriska system och sina nätanslutningsarbeten, medan Siemens kommer att använda sin djupa kunskap och resurser för en uppgradering av EWP:s elektriska komponenter och för att förbättra det elektriska systemets effektivitet vid överföring till nätet.

Företagen ser också över möjligheten att utöka sitt strategiska samarbete för att även omfatta EWP:s nära förestående kommersiella installationer.

"Siemens är glada över att delta i detta gröna energiprojekt och bidra med sin effektiva teknik." säger Itzik Meirav, Area Sales Manager, Siemens Israel. 

”Det här är en ny och spännande era för vågenergi. Vi är stolta över att arbeta i partnerskap med stora globala ledande aktörer som Siemens, och vi ser fram emot att fortsätta positionera vågenergi som en genomförbar och pålitlig källa till ren el.” säger Inna Braverman, vd för Eco Wave Power.

Utvidgningen av Jaffa Port kommer att vara EWP:s andra nätanslutna projekt efter Gibraltar-projektet som lanserades 2016.

Av: Redaktionen Nyemissioner.se

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Nanexa gör en företrädesemisson på 121 miljoner kronor

Nanexa gör en företrädesemisson på 121 miljoner kronor

Nanexa gör en företrädesemisson på 121 miljoner kronor. VD David Westberg och CFO Björn Svanström presenterar vad kapitalet ska användas till och svarar på frågor från aktieägare.

Följ oss