Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

25 februari 2021

Design, crypto, gambling, e-handel, nanoteknik, havremjölk och låneförmedling noteras under 2021

Design, crypto, gambling, e-handel, nanoteknik, havremjölk och låneförmedling noteras under 2021


Sju företag som ska notera sina aktier under 2021 är Desenio, CoinShares, Fantasma Games, Pierce, Polymer Factory, Oatly och SaveLend.


Desenio Group - Erbjuder design med fokus på affischer. Inom gruppen finns även Poster Store. Desenio gör idag en direktnotering på First North efter att en större private placement till 72 kr per aktie har gjorts. Värderingen på bolaget är 10,4 miljarder kronor eller 11 miljarder kronor om utestående optioner används.

CoinShares - Tillhandahåller ett spektrum av ETF-fonder på olika kryptovalutor. Vidare tillhandahåller man tjänster på området, som handelsstrategier, rådgivningstjänster, index och likviditetstjänster. Gör en noteringsemission på 151,1 Mkr och noterar sig sedan på First North den 11 mars.

Fantasma Games - Utvecklar slots för online gambling där bolagets vinkel är att ta mer intryck från dataspelsvärlden. Gör nu en noteringsemission på 21 Mkr och noterar sig sedan på First North den 23 mars.

Pierce - E-handelsföretag inom motorcross, motorcykel och snöskoter. Bolaget använder varumärken som 24MX, Sledstore och XLmoto. I veckan skrev Breakit, med hänvisning till en källa, att Pierce ska notera sig i slutet av mars och att Carnegie är rådgivare.

Polymer Factory - Ett nanoteknikbolag som är specialiserat på dendritiska material som kan användas i olika typer av medicinska behandlingar och biosensorer. Gör en noteringsemission på 13 Mkr och noteras på Spotlight den 7 april.

Oatly - Det välkända livsmedelsbolaget som tillverkar och säljer havremjölk. Denna vecka meddelade man att en Form F-1 har skickats in till SEC i USA som ett steg i ledet att börsnotera depåbevis i USA. Eftersom det är depåbevis som ska noteras i USA så är väl dörren fortfarande öppen för att aktierna kan noteras i Stockholm.

Savelend - En låneförmedlare som utgår från en peer-to-peer-modell. Savelend berättade i veckan att de har anlitat Corpura som rådgivare för en notering under 2021.


Läs även:

Robotar, mattor, hälsa, skadedjursbekämpare, IoT, böcker, slamsugare och prisjämförelse noteras under 2021

Krypto-ETF-fonder, gaming-tillbehör, mobilapp och SPAC ska noteras under 2021

 

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Beowulf Mining är verksamt i tre länder

Beowulf Mining är verksamt i tre länder

Beowulf Mining är verksamt i tre länder. En av bolagets stora satsningar är i Sverige med Kallak-projektet. VD Kurt Budge presenterar verksamheten i samband med en nyemission. Bolagets aktier är noterade både på AIM i London och Spotlight i Sverige.

Följ oss