Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

1 juli 2017

Den heta spelbranschen - Så intressanta är aktierna

Den heta spelbranschen - Så intressanta är aktierna


Carl Armfelt, förvaltare på Swedbank Robur, går igenom varför spelbranschen är så intressant och ger även sin syn på aktierna för Paradox, THQ Nordic, Take-Two, Activision-Blizzard, EA, CD Projekt Red och Frontier Development.


Carl Armfelt, förvaltare på Swedbank Robur, gjorde stor succé hos EFN för ett år sedan då han gick igenom spelbranschen och i år fick han en hel sändning att prata om branschen och företagen i den. Han tar upp varför branschen är intressant och lyfter fram att den har en strukturell tillväxt, ny och betydligt bättre affärsmodell, från fysisk till digital distribution, skalbar affärsmodell och för Sveriges del så har vi blivit ett av de bästa länderna i världen på att utveckla och sälja.

Så intressanta är spelaktierna

Förutom att prata om branschen så går Arnfelt även igenom olika spelföretag och sätter betyg på hur intressanta aktierna är, från 1 till 10 där 10 är bäst.

Paradox Interactive: 7 (en stark sådan)
THQ Nordic: 6-7

Take-Two: 5
Activision-Blizzard: 2
EA: 2

CD Projekt Red: 5,5
Frontier Development: 8 (en stark sådan)

Observera att det är aktierna betygen avser, Armfelt lyfter bland annat fram att CD Projekt Red som bolag är en 9:a, men att aktien har utvecklats väldigt starkt och att det är något högre finansiell risk.

För er som inte hunnit gräva er ner i dataspelsaktier så kan tilläggas att Paradox och THQ Nordic är svenska företag. Take-Two, Activision-Blizzard och EA är amerikanska jättar. CD Projekt Red är noterat i Polen och Frontier Development är noterat på AIM-listan i London.


Se även det mycket uppmärksammade klippet från mitten av maj förra året då Carl Arnfelt pratade om Starbreeze.

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

LC-Tec är specialiserade på optiska komponenter

LC-Tec är specialiserade på optiska komponenter

LC-Tec är specialiserade på optiska komponenter baserade på flytande kristall-teknik. Bolaget har mer än 30 års erfarenhet av utveckling och tillverkning av olika LC-baserade produkter, inkluderande optiska slutare, varierbara filter, polarisations-modulatorer och informationsdisplayer. LC-tekniken möjliggör elektronisk kontroll av infallande ljus utan att ha rörliga delar och produkterna används bl.a. för visning av 3D-film på biografer, tillsammans med professionella videokameror och i smarta glasögon. I bolagets lokaler i Borlänge finns tillgång till avancerade elektrooptiska laboratorier och en modern produktionsanläggning. LC-Tec ska nu utöka produktionskapaciteten och gör därför en företrädesemission. Ordförande Ingvar Andersson, Vice VD Jesper Osterman presenterar bolaget.

Följ oss