Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

23 februari 2015

Delivery Hero ska börsnoteras

Delivery Hero ska börsnoteras


Matleveransföretaget Delivery Hero med Niklas Östberg som VD och medgrundare har nu bekräftat att företaget ska börsnoteras. För bara några veckor sedan köpte Rocket Internet in sig.


Fakta:

I Sverige bedriver Delivery Hero sin verksamhet under varumärket OnlinePizza.se.

Det har länge pratats om att matleveransföretaget Delivery Hero ska börsnoteras. Nu har dock även VD Niklas Östberg tydligt bekräftat att så är fallet, i en intervju med Der Aktionär. Från halvårsskiftet är företaget redo, men om det blir under 2015 eller först under 2016 är fortfarande helt öppet säger han.

Vi har under de senaste par åren skrivit om det tyska matleveransföretaget som bland annat grundats av Niklas Östberg och man har hela tiden kunnat se att det är något stort som byggs. För två veckor sedan fick företaget stor uppmärksamhet då Rocket Internet klev in och köpte 30 % av företaget för 496 miljoner euro.

För alla som är intresserade av ekonomin bakom kundanskaffningen så säger Östberg i den tidigare nämnda intervjun att kunderna måste beställa mat 5-6 gånger för att kundanskaffningskostnaden ska vara återbetald.

Läs även: Svensk entreprenör tar in 88 miljoner dollar

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

IPO-intervju med vd för Genetic Analysis

IPO-intervju med vd för Genetic Analysis

Genetic Analysis affärsmodell är att utveckla, dokumentera, tillverka och marknadsföra IVD-produkter (In vitro-diagnostik) genom en egen värdekedja. Företaget gör nu en IPO på Spotlight och här blir vd Ronny Hermansen intervjuad.

Följ oss