Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

14 augusti 2012

Dags för nyemission i Nokia?

Dags för nyemission i Nokia?


Danske Bank gör bedömningen att Nokia kommer att göra en nyemission av aktier under augusti eller september med “signifikant” rabatt.


Nokia är mitt uppe i en kamp för att ha en framtid. Volymförsäljningen av enklare mobiler faller snabbt och försäljningen av de nya Windows-telefonerna i Lumia-serien har ännu inte fått något stort fotfäste på marknaden. Nästa chans för Nokia att göra avtryck är de nya modeller med Windows Phone 8 som presenteras inom kort.

Danske Bank, via deras telekomanalytiker Ilkka Rauvolo, gör bedömningen att Nokia under augusti eller september kan komma att göra en nyemission av aktier med “signifikant” rabatt. Det är något som de flesta aktieägare hoppas inte ska vara nödvändigt, men alltså kan vara nödvändigt för att företaget ska kunna köpa sig tid att få fart på försäljningen av de nya mobilerna.

Men Danske Bank tror inte på en företrädesemission, utan på en riktad nyemission, något som brukar gå fortare att genomföra och sannolikt är bättre i den turbulenta situation som Nokia just nu befinner sig.

Danske Bank behåller sin säljrekommendation med riktkursen 1,20 euro.

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Presentation av Rolling Optics vid notering

Presentation av Rolling Optics vid notering

Axel Lundvall, vd för Rolling Optics, presenterar verksamheten i samband med noteringen på First North. Rolling Optics utvecklar, designar, producerar och säljer produkter inom visuell autentisering, baserat på egenutvecklad och patenterad teknologi inom mikrooptik.

Följ oss