Dagens industris analytiker gillar Sandvik-aktien

Gruvmaskin från Sandvik

Dagens industris analytiker gillar Sandvik-aktien. Har värderingsmässigt hamnat efter "finverkstadsbolag" som Epiroc.

Dagens industris analytiker Jonathan Axelsson har tittat närmare på Sandvik vilket mynnar ut i en köprekommendation för aktien med en uppsida på 20 procent på ett års sikt. Sandvik har värderingsmässigt hamnat efter ”finverkstadsbolag” som Epiroc och det väderingsgapet tror Di att Sandvik stänger under året. De höga metallpriserna ger stöd till efterfrågan från gruvindustrin.

”Vi tror att Sandviks aktie nu står inför bättre tider. Verkstadsjättens senaste rapport visade visserligen upp ett organiskt intäktstapp för andra kvartalet i rad, men desto viktigare var att man samtidigt återgick till positiv organisk ordertillväxt i bolagets två stora affärsområden.”

Sandvik-aktien har en konglomeratrabatt, men analytikern räknar inte med att företaget delas upp i en verktygs- och gruvutrustningsaffär. Men enbart spekulationerna som till och från uppstår i frågan är en krydda för aktien.

Lyssna även på: Sandvik förklarat på 20 minuter

Sandvik AB

Sandvik är en global, högteknologisk industrikoncern som tillhandahåller lösningar som förbättrar produktivitet, lönsamhet och hållbarhet inom tillverknings-, gruv- och infrastrukturindustrierna.