Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

22 november 2020

CirChems notering får neutral rekommendation av analytiker

CirChems notering får neutral rekommendation av analytiker


Miljöteknikföretaget CirChem gör en IPO på First North. Affärsvärldens analytiker ger erbjudandet en neutral rekommendation.


CirChem har en anläggning för att rena industrikemikalier (lösningsmedel) så att de kan återanvändas. CirChem gör nu en noteringsemission på 25 Mkr där 18,5 Mkr tecknas av åtagare. Aktierna noteras på First North den 9 december.

Det finns ett bolag, Recyctec, med liknande verksamhet noterat på Spotlight. Aktieägare till Recyctec lyfter fram att Recyctec är igång med produktion och försäljning. Aktieägare i CirChem lyfter fram att CirChem vänder sig till en betydligt bredare och större marknad av olika kemikalier.

Affärsvärlden - Neutral rekommendation

Affärsvärlden ger CirChems erbjudande 3 av 6 i betyg, vilket innebär en neutral rekommendation. Affärsvärlden tror att aktien kan gå hyggligt då miljö och hållbarhet har varit i fokus de senaste åren men är mer tveksamma på något längre sikt. Man lyfter fram att det inte är bevisat att anläggningen fungerar som utlovat eller att den ska få marknadsacceptans. Det finns avtal som tyder på det, men tidningens analytiker tycker att det är skralt med information om dessa avtal och kunder.

Se intervju med vd för CirChem

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

VD för ABAS Protect presenterar verksamheten i samband med IPO

VD för ABAS Protect presenterar verksamheten i samband med IPO

ABAS Protect utvecklar, tillverkar och säljer kompletta områdesskydd i form av stängsel och grindar för såväl hem och skolor som funktionella industrigrindar i olika skyddsklasser och med varierande beständighet. VD Tomas Karlsson presenterar här verksamheten i samband med att företaget gör en IPO på Spotlight. Även Niklas Johansson, majoritetsägare och tidigare vd, ger några kommentarer.

Följ oss