Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

26 juni 2022

Bufab är tillväxtbolaget som kan gneta på i decennier

Bufab är tillväxtbolaget som kan gneta på i decennier


Bufab är Veckans aktie i Dagens industri som ger en köprekommendation till medelrisk. Man lyfter fram att bolaget är enkelt och kapitalsnålt, tar marknad från låg nivå och har både en bra historik och fina utsikter för att förvärva.


”Sinnesfridssäljaren” har en av börsens enklaste affärsidéer, har inte gjort en rörelseförlust på 45 år och har som listat bolag utklassat index fullständigt. Vi ser ett tillväxtbolag som kan gneta på i decennier utan att slå i taket."

"Ställer vi Bufab mot börsens övriga större industrihandlare får man ett bolag som växer snabbare än de flesta till en värdering som är under genomsnittet. Det kan inte bli något annat än fyra muttrar av fem för aktien."


Läs även:

MTG får upprepad köprekommendation av Affärsvärlden

En köpvärd duo aktier enligt Börsveckan

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Intervju med vd för Klimator inför listbyte

Intervju med vd för Klimator inför listbyte

Klimator är ett svenskt mjukvarubolag med över 30 års forskningsbakgrund från tillämpad vägklimatologi. Bolaget har två patenterade innovationer - Dataplattformen Road Condition Data (RCD) som med hög precision kan göra prognoser över vägväder i realtid och upp till 18 timmar fram i tiden, samt sensorteknologin AHEAD som i realtid kan avgöra framförvarande vägs förhållanden. Klimators syfte är att bidra till säkrare vägar och öka tillgängligheten av självkörande funktioner. Under 2020 förvärvades HedeDanmarks affärsverksamhet inom uppkopplade sensorer (IoT) för att bredda och förstärka Klimators produktportfölj. Den 1 augusti flyttar Klimator sin notering till First North efter att ha varit noterat på Spotlight sedan2020. Inför detta gjordes denna intervju med vd Patrik Simson.

Följ oss