Bra utdelningsaktier för år 2015

Tio bra utdelningsaktier för år 2015 att investera i har valts ut av Börsveckans analytiker. Ett årligt urval som brukar visa sig vara mycket framgångsrikt.

Betsson – Bolaget ases ha en bra värdering och historik samt troligen bäst förutsättningar för att driva på sin vinsttillväxt med nya förvärv. Läs mer om Betsson på deras hemsida.

DistIT – Efter att ha fått ordning på sin danska verksamhet anser Börsveckan att det finns en uppsida på 20 %. Tidningen behåller sitt köpråd och och aktien platsar i utdelningsportföljen.

Diös – Bland fastighetsbolagen är det Diös som anses vara den bästa utdelningsaktien i år.

Beijer Alma – En pärla till verkstadsbolag med bra utdelning. Aktien får köpråd och en plats i utdelningsportföljen.

Byggmax –  Den välkända byggahandelskedjan har ett bra kassaflöde och god direktavkastning samtidigt som bolaget expanderar.

NCC – Det bästa valet bland byggbolagen som är noterade på börsen.

TeliaSonera – Teleoperatören har en direktavkastning på 6 procent och låg verksamhetsrisk.

Swedbank – Börsveckan tycker att bankerna erbjuder en bra blandning av hög absolut avkastning och tillväxt. Swebank-aktien anses vara det bästa valet för utdelningsportföljen.

MQ – Den välkända klädhandelskedjan får plats i portföljen av utdelningsaktier för 2015.

SJR –  En gammal Börsveckan-favorit. Köprådet kvarstår och aktien kvalar in till utdelningsportföljen för fjärde året i rad.

Läs fler aktieanalyser

SJR in Scandinavia AB

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar.