Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

5 november 2019

Börsplus har ljummen inställning till Amidos notering

Börsplus har ljummen inställning till Amidos notering


Noteringsemissionen i Amido kan tecknas av kortsiktiga spekulanter men långsiktiga investerare bör avstå, ungefär så tolkar vi Börsplus neutrala rekommendation.


Amido gör just nu en noteringsemission på 33 Mkr till 5,50 kr per aktie inför en notering på Spotlight. Erbjudandet får 4 av 6 i betyg vilket ska tolkas som en neutral rekommendation.

"Amido har utvecklat en mjukvara som lockat stora fastighetsbolag, tycks ge kundnytta och har få kundavhopp. Om bolaget kan bibehålla tillväxten närmsta tiden bör det kunna bli en bra aktie att teckna. Bolaget har en orderstock på över 100 000 nycklar vilket pekar på att trenden kan fortsätta i närtid. Placerare med kort investeringshorisont och förkärlek för små förhoppningsbolag kan absolut överväga att teckna en post"

"På längre sikt är vi inte lika optimistiska kring förutsättningarna. Internationell framgång är långt ifrån given och tjänsten DAX verkar inom ett hett område där konkurrensen lär hårdna. De högt ställda ambitionerna lär behöva skruvas ned i sinom tid. Vi är mer positiva än negativa men avstår från regelrätt råd att teckna"

Det får väl sägas vara en svag teckna-rekommendation för kortsiktiga spekulanter och en avstå-rekommendation för långsiktiga investerare.


Se även: IPO-intervju med VD för Amido

Läs även:

Analytiker anser att Toleranzias emission är intressant

Transcendent Group får avvakta-rekommendation efter notering

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Bricknode erbjuder ett verktyg för att bygga finansiella produkter

Bricknode erbjuder ett verktyg för att bygga finansiella produkter

Bricknode är ett B2B-fokuserat företag som tillhandahåller en skalbar, molnbaserad mjukvara som gör det möjligt för finansiella företag att lansera digitala produkter i snabb takt. Plattformen gör det enkelt för kunder att bygga eller utveckla nästan vilken finansiell produkt som helst med fullständig lösning för kapitalförvaltning, aktiehandel, fonder, utlåning och inlåning. Bricknode gör en noteringsemission på 30 miljoner kronor och noterar sig på First North. Här presenteras bolaget av vd Stefan Willebrand och vice vd Erik Hagelin.

Följ oss