Avvakta med SCA säger Richard Bråse

En SCA-fabrik som gör pellets

Efter blankarattackerna mot SCA, Dagens industris Richard Bråse har analyserat bolaget och kommit fram till en avvakta-rekommendation för aktien.

SCA har varit i hetluften den senaste tiden sedan två framgångsrika blankarfirmor har gått till attack mot bolaget samtidigt. Dagens industris Richard Bråse har analyserat läget och kommit fram till en avvakta-rekommendation till låg risk.

”SCA är ett relativt stabilt inslag i en slagig sektor och efter en period med expansiva investeringar kommer dessa nu trappas ner markant. Men den stora uppvärderingen från skogen är avklarad och avkastningen framstår som blek, åtminstone för placerare som vill höra vinsterna skramla i fickan.”

På den positiva sidan finns att SCA har en välinvesterad integrerad värdekedja med självförsörjning. Till det kan läggas att aktien handlas till substansrabatt och att bolaget har en växande förnybar gren. På den negativa sidan finns att ledningens incitament är kopplade till aktiekursen, att bolaget har en låg kassaflödesavkastning och en mindre bra avkastning på sysselsatt kapital.