Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

19 juni 2022

Atlas Copco - kvalitet som nu kan köpas till fyndpris

Atlas Copco - kvalitet som nu kan köpas till fyndpris


Dagens Industri ger en köprekommendation till Atlas Copco, ett kvalitetsbolag som nu kan köpas till fyndpris. Man lyfter även fram att bolaget tidigare bevisat att de klarar en sämre marknad.


"Hög avkastning i rörelsen skapar tillväxt. Höga vinster skapar möjlighet till förvärv utan utspädning genom fler aktier och att överskottskapital även löpande kan skiftas ut till aktieägarna. Både på tio och 20 år är antalet utestående aktier oförändrat. På bara fem år har Atlas Copco gjort 67 förvärv, mestadels mindre kompletteringsförvärv, vilket har bidragit till försäljningstillväxten och stärkt produktfloran. Det har man kunnat finansiera från vinsterna i rörelsen."


Läs även: Investmentbolagen som är bra att köpa och sälja

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Detta är Ependion

Detta är Ependion

Ependion, som tidigare hette Beijer Electronics Group, är en växande global teknikkoncern som erbjuder digitala lösningar för säker kontroll, styrning, visualisering och datakommunikation för industriella tillämpningar i miljöer där tillförlitlighet och hög kvalitet är kritiska faktorer. Bland kunderna finns några av världens ledande företag. Ependion består av självständiga affärsenheter och har en omsättning på över 2,1 miljarder kronor 2022 samt dryga tusentalet medarbetare. Ependions VD Jenny Sjödahl presenterar verksamheten.

Följ oss