Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

19 juni 2022

Atlas Copco - kvalitet som nu kan köpas till fyndpris

Atlas Copco - kvalitet som nu kan köpas till fyndpris


Dagens Industri ger en köprekommendation till Atlas Copco, ett kvalitetsbolag som nu kan köpas till fyndpris. Man lyfter även fram att bolaget tidigare bevisat att de klarar en sämre marknad.


"Hög avkastning i rörelsen skapar tillväxt. Höga vinster skapar möjlighet till förvärv utan utspädning genom fler aktier och att överskottskapital även löpande kan skiftas ut till aktieägarna. Både på tio och 20 år är antalet utestående aktier oförändrat. På bara fem år har Atlas Copco gjort 67 förvärv, mestadels mindre kompletteringsförvärv, vilket har bidragit till försäljningstillväxten och stärkt produktfloran. Det har man kunnat finansiera från vinsterna i rörelsen."


Läs även: Investmentbolagen som är bra att köpa och sälja

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Intervju med vd för Lipigon Pharmaceuticals

Intervju med vd för Lipigon Pharmaceuticals

Lipigon Pharmaceuticals utvecklar nya läkemedel för sjukdomar orsakade av rubbningar i kroppens hantering av fetter, s.k. lipidrelaterade sjukdomar. Lipigons läkemedelskandidat Lipisense är av RNA-läkemedelstyp och förhindrar cellernas tillverkning av det sjukdomsfrämjande målproteinet ANGPTL4. Detta sker genom att proteinkodande RNA förstörs redan innan målproteinet hunnit bildas. Målproteinet har en stark genetisk koppling till skadliga blodfetter och relaterade sjukdomar. Lipigon gör en företrädesemission och i samband med detta gjordes denna intervju med vd Stefan K Nilsson.

Följ oss