Asarina Pharma hittar ingen partner och har inget kapital, likviderar bolaget

Slutet är här

Asarina Pharma hittar ingen samarbetspartner och har inget kapital, styrelsen likviderar bolaget. Passar någon på att ta över läkemedelsprojektet, som finns i det danska dotterbolaget?

Asarina Pharma har trots ansträngningar inte lyckats hitta någon samarbetspartner för den framtida utvecklingen av bolagets ledande substans. Bolaget har nu även upprättat en kontrollbalansräkning som visar att mer än halva aktiekapitalet är förbrukat. Styrelsen har nu bestämt att det inte finns något hopp och att man därför ska likvidera bolaget.

På grund av att betalningar förväntas inkomma till bolagets danska dotterbolag Asarina Pharma ApS under november avser dock styrelsen föreslå att likvidationsdag sätts till den 1 december 2024.

”Efter mer än 15 års forskning och utveckling, inklusive tre kliniska fas II-studier med cirka 350 försökspersoner och mer än 15 månaders partnerskapsprocess, är det en besvikelse att vi inte lyckats hitta ny finansiering eller en partner för Sepranolone. Vi tror fortfarande att substansen har potential att bli ett effektivt läkemedel mot tourettes syndrom och andra neurologiska sjukdomar”, säger Paul De Potocki, styrelseordförande i Asarina Pharma.

Vem tar över tillgångarna?

Den operativa verksamheten finns i det danska dotterbolaget. När det noterade svenska moderbolaget nu likvideras bjuds det på ett tillfälle för någon som tror på projektet att ta över, sannolikt till en mycket låg prislapp, nästan gratis är inte otroligt.

Asarina Pharma AB

Asarina Pharma är ett bioteknikföretag grundat på svensk forskning som utvecklar sepranolon – världens första dedikerade behandling för PMDS (premenstruell dysforiskt syndrom) och andra menstruationsrelaterade tillstånd.