Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

3 februari 2021

Analytiker ger teckna-rekommendation till Lipigon Pharmaceuticals IPO

Analytiker ger teckna-rekommendation till Lipigon Pharmaceuticals IPO


Affärsvärldens analytiker har gått igenom Lipigon Pharmaceuticals IPO-erbjudande och ger det en teckna-rekommendation.


Lipigon Pharmaceuticals utvecklar läkemedel för sjukdomar som orsakas av störningar i kroppens hantering av fetter. Lipigon fokuserar på särläkemedel (orphan drugs) för ovanliga sjukdomar där tillräcklig behandling saknas.

Lipigon Pharmaceuticals gör nu en IPO på upp till 55 Mkr till 11,20 kr per aktie och noterar sig sedan på First North den 1 mars. Men hur ska då en investerare agera?

Affärsvärlden - Teckna

Affärsvärldens analytiker ger erbjudandet 5 av 6 i betyg vilket innebär en rekommendation att teckna.

"Noteringsklimatet är just nu mycket gynnsamt vilket tippar över vårt ställningstagande åt den positiva sidan. Investerare bör ha i bakhuvudet att risknivån är hög och att börshumöret kan ändras snabbt.”

Se även: IPO-intervju med Lipigon Pharmaceuticals vd

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Detta är Ependion

Detta är Ependion

Ependion, som tidigare hette Beijer Electronics Group, är en växande global teknikkoncern som erbjuder digitala lösningar för säker kontroll, styrning, visualisering och datakommunikation för industriella tillämpningar i miljöer där tillförlitlighet och hög kvalitet är kritiska faktorer. Bland kunderna finns några av världens ledande företag. Ependion består av självständiga affärsenheter och har en omsättning på över 2,1 miljarder kronor 2022 samt dryga tusentalet medarbetare. Ependions VD Jenny Sjödahl presenterar verksamheten.

Följ oss