Allt elände redan inräknat i BHG Group – köp aktien säger Dagens industri

BHG Group på mobilen

Allt elände redan inräknat i BHG Group. När Di lägger risk och potential i var sin vågskål så väger potentialen tyngre, man ser en uppsida på 50 procent i aktien.

BHG Group växte sig stora med förvärv och marknaden älskade det, innan baksmällan kom och det hela blev ett enda stort elände. Nu har Dagens industris analytiker Ulf Petersson gjort en analys av BHG Group inför rapporten och den mynnar ut i en köprekommendation, även om risken är hög. Grunden är att allt elände redan är inräknat i aktien, och att nu är aktien billig i förhållande till hur bolaget kan utvecklas framåt.

Saker som talar för BHG Group är att konsumtionspressen lättar, bolagets besparingsprogram ger effekt och Prime Living (där Nordic Nest ingår) växer utomlands.

”Det finns nämligen skäl att vara optimistiskt inför fjärde kvartalet. Julhandeln är årets klart viktigaste försäljningsperiod för BHG:s just nu mest framgångsrika dotterbolag Nordic Nest, som säljer inredningsprodukter på nätet.”

Dagens industri betonar att risken är hög, inte minst då skuldsättningen är så pass hög vilket gör att det finns risk för en nyemission. Men när risk och potential läggs i var sin vågskål så väger potentialen tyngre, man ser en uppsida på 50 procent i aktien.

BHG Group-aktien stängde veckan på 13,87 kronor.

BHG Group AB

BHG är ett e-handelsföretag med varumärken som Bygghemma, Trademax, Chilli, Furniturebox och Nordic Nest. BHG Group AB hette tidigare Bygghemma Group First AB.