Alcadon-aktien får en köprekommendation av Börsveckan

Nätverk

Börsveckan har gjort en analys av Alcadon som mynnar ut i en köprekommendation för aktien. Företaget bedöms ha låg operativ och finansiell risk.

Börsveckan har gjort en analys av Alcadon som mynnar ut i en köprekommendation för aktien. Företaget har haft en tuff period med minskad organisk omsättning, men tack vare förvärv lyckades det ändå växa med 42 procent förra året. Marknadsutsikterna ser nu bättre ut, särskilt inom datacentersegmentet där Sverige är konkurrenskraftigt på grund av låga energipriser och tillgång till fastigheter. AI förväntas också öka efterfrågan på datacenter skriver tidningens analytiker. Bredbandsmarknaden är däremot mer utmanande, men förväntas återhämta sig med lägre räntor. Bolaget rapporterar förbättrad tillväxt och minskad nettoskuld. Prognoserna för helåret 2024 visar på en tillväxt om cirka 15 procent, och bolaget bedöms ha låg operativ och finansiell risk.

Alcadon-aktien stängde veckan på 41,20 kronor.

Alcadon AB

Alcadons affärsidé är att möta marknadens krav och behov av produkter och system för data- och telekommunikation – samt vara en naturlig samarbetspartner för företag som installerar och bygger nätverkslösningar för nuvarande och framtida behov.