Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

1 juli 2021

Affärsvärldens analytiker avråder från Wicket Gaming

Affärsvärldens analytiker avråder från Wicket Gaming


Mobilspelsföretaget Wicket Gaming gör en IPO på Spotlight. Affärsvärldens analytiker ger rådet att inte teckna.


Wicket Gaming utvecklar och publicerar mobilspel. Bolaget gör managerspel och det första spelet är Cricket Tycoon. Nu gör företaget en noteringsemission på upp till 21,2 Mkr och noterar sig sedan på Spotlight den 22 juli. 14,75 Mkr av erbjudandet är tecknat på förhand. Men vad säger analytikerna?

Affärsvärlden - Teckna inte

Analystjänsten Affärsvärlden ger Wicket Gamings erbjudande 2 av 6 i betyg, vilket är ett råd att inte teckna. Man lyfter fram att det är bra att cricket-spelet är klart och ska lanseras i år samt att det finns erfarenhet av managerspel i bolaget. Mindre bra är att bolaget har mycket kvar att bevisa, att IPO-klimatet har svalnat samt att vd har hög lön samtidigt som personer i ledande befattning har ett litet ägande.


Se även:

Noteringskandidaten Wicket Gaming presenterar verksamheten

Analytiker positiva till Profotos notering

11 kommande noteringar under juli

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

LC-Tec är specialiserade på optiska komponenter

LC-Tec är specialiserade på optiska komponenter

LC-Tec är specialiserade på optiska komponenter baserade på flytande kristall-teknik. Bolaget har mer än 30 års erfarenhet av utveckling och tillverkning av olika LC-baserade produkter, inkluderande optiska slutare, varierbara filter, polarisations-modulatorer och informationsdisplayer. LC-tekniken möjliggör elektronisk kontroll av infallande ljus utan att ha rörliga delar och produkterna används bl.a. för visning av 3D-film på biografer, tillsammans med professionella videokameror och i smarta glasögon. I bolagets lokaler i Borlänge finns tillgång till avancerade elektrooptiska laboratorier och en modern produktionsanläggning. LC-Tec ska nu utöka produktionskapaciteten och gör därför en företrädesemission. Ordförande Ingvar Andersson, Vice VD Jesper Osterman presenterar bolaget.

Följ oss