Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

23 november 2022

Affärsvärlden ger rådet att inte teckna SPACtvå

Affärsvärlden ger rådet att inte teckna SPACtvå


Spac-bolaget SPACtvå gör nu en IPO på Spotlight. Affärsvärldens analytiker har tittat närmare på erbjudandet och kommer fram till att det är bäst att avstå.


SPACtvå är en SPAC-bolag som inom 24 månader från notering ska förvärva ett eller flera onoterade bolag, med fokus på lönsamma bolag i Norden med ett bolagsvärde på 100-500 Mkr. Bakom företaget står samma team som tidigare noterat SPACett som sedan användes för att notera Tura.

Nu gör SPACtvå en IPO på upp till 25 Mkr och noteras sedan på Spotlight den 9 december. Hur ska då en investerare agera?

Affärsvärlden - Teckna inte

Affärsvärlden ger sina läsare rådet att inte teckna erbjudandet, men enormt negativ är man ändå inte. I det stora hela tycker man att villkoren är “schyssta".

"Spacarna har inte blivit någon succé i Sverige med undantag för just Spacett som i skrivande stund genererat en avkastning kring 12 procent för sina ägare. Det är väl godkänt eftersom börsen fallit kraftigt samma period. Spacett-gängets uppföljare har lite mer generösa villkor för sponsorerna men det är mer ett störningsmoment än en dealbreaker tycker vi"

Affärsvärlden tror dock att aktiekursen kommer att gå ner när aktien väl är noterad och att det är ett bättre tillfälle att köpa aktien för de som tror på teamet.

Se även: IPO-intervju med vd för SPACtvå

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

IPO-intervju med VD för LumenRadio

IPO-intervju med VD för LumenRadio

LumenRadio utvecklar och säljer tillförlitliga trådlösa produkt-till-produkt-uppkopplingar för verksamhetskritiska applikationer inom Internet of Things (IoT). LumenRadio erbjuder skalbara lösningar som bygger på en egenutvecklad och patenterad teknik för tillförlitlig trådlös dataöverföring på de öppna frekvensbanden, vilket ersätter traditionella kablar för styrning och automation. Intervju med vd Alexander Hellström i samband med IPO på First North.

Följ oss