Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

30 augusti 2020

Affärsvärlden ger en teckna-rekommendation till Exsitecs IPO

Affärsvärlden ger en teckna-rekommendation till Exsitecs IPO


Exsitec gör en IPO på First North, Affärsvärlden har gjort en analys och kommer fram till en teckna-rekommendation. Även Börsveckan och Stockpicker rekommenderar teckna.


Exsitec är återförsäljare av programvaror inom bland annat affärssystem, beslutsstöd, elektronisk faturering och CRM och levererar utifrån dessa helhetslösningar som fungerar tillsammans med kundens övriga it-system. Existec gör en IPO på 70 Mkr till 35 kr per aktie och listar sig sedan på First North den 16 september. Teckningstiden pågår t o m den 8 september. Creades AB, Cliens Småbolag och Syringa Capital har åtagit sig att, förvärva aktier i erbjudandet för sammanlagt 45,1 Mkr. Hur ska då en investerare agera?

Affärsvärlden - Teckna

Affärsvärlden har gjort en analys av erbjudandet och kommer fram till en tydlig teckna-rekommendation.

"Exsitec har uppvisat en solid tillväxt över tid och har en stor andel återkommande intäkter och höga marginaler."

Affärsvärlden jämför bolaget med andra bolag i branschen och tittar på branschen i stort och det ser bra ut för Exsitec. Tidningens analytiker gillar även att Creades är teckningsåtagare. Vidare lyfter man fram att bolaget verkar ha goda tillväxtmöjligheter och att behovet av digitala lösningar är ständigt växande.

Börsveckan - Teckna

Börsveckan ger en teckna-rekommenation till Exsitec.

Stockpicker - Teckna

Stockpicker ger en teckna-rekommendation till Exsitec.

"Det var ett tag sedan som vi tittade närmare på ett bolag på väg till börsen. Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge sägs det."


Se även video där vd presenterar verksamheten.

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

IPO-intervju med vd på Momentum Software Group

IPO-intervju med vd på Momentum Software Group

Momentum Software Group erbjuder molnbaserade fastighetssystem till svenska fastighetsägare. Företaget gör nu en IPO på 260 miljoner kronor och noterar sig på First North. Vd Richard Durlow blir här intervjuad om verksamheten.

Följ oss