Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

7 mars 2023

Affärsvärlden ger en köprekommendation till Neobo-aktien efter kursnedgången

Affärsvärlden ger en köprekommendation till Neobo-aktien efter kursnedgången


Affärsvärldens analytiker ger en köprekommendation till Neobo-aktien efter att den fallit drygt 27 procent sedan noteringsdagen.


När Neobo noterades och aktien handlades kring 18 kronor den 10 februari gav Affärsvärlden en neutral rekommendation. När aktien fallit till 13 kronor kom Börsveckan ut med en köprekommendation.

Aktien har sedan legat kvar strax över 13 kronor och idag valde Affärsvärlden att ändra sin rekommendation till köp. Analystjänsten anser att aktien är lite väl hårt pressad och ger en köprekommendation "för den som inte tror på långsiktiga räntor klart över 4 procent". Man skriver att Neobo ser ut att klara balansräkningen även om räntor och avkastningskrav stiger till 4 procent. Man lyfter även fram att direktavkastningen på denna kursnivå är 5 procent.

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Tendo lanserar mot en bredare marknad

Tendo lanserar mot en bredare marknad

Tendo är ett medicintekniskt bolag som utvecklar medicintekniska robotiserade hjälpmedel till personer med funktionsnedsättningar i händerna. Bolagets första produkt, Tendo OneGrip, är en handske med integrerat exoskelett som ger styrka och rörlighet i händerna till personer med begränsad, eller saknad handfunktion till följd av en ryggmärgsskada. Här blir Tendo´s VD Sofie Woge intervjuad om verksamheten. Frågorna handlar om affärsplan, positionering, tillverkningsavtal, emissionen och varför investerare bör titta närmare på Tendo.

Följ oss