Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

9 juni 2020

Aegirbio gör en IPO på First North

Aegirbio gör en IPO på First North


Medicinteknikbolaget Aegirbio gör nu en IPO på 15 miljoner kronor inför en notering på First North den 26 juni. Aegirbios teknik möjliggör optimerad dosering av biologiska läkemedel på individnivå vilket ger bättre resultat för patienten och minskade kostnader för sjukvården.


Aegirbio är ett medicintekniskt bolag med fokus på personlig dosering av biologiska läkemedel. Biologiska läkemedel är bland de mest effektiva och dyra behandlingarna för många allvarliga sjukdomar, men kan ha betydande biverkningar. Felaktiga doseringar av läkemedel är ett stort problem globalt med följden att patienter far illa med ökad belastning för sjukvården. Aegirbios teknik möjliggör optimerad dosering på individnivå vilket ger bättre resultat för patienten och minskade kostnader för sjukvården.

Biologiska läkemedel är det segmentet inom läkemedelsindustrin som växer snabbast, en fjärdedel av alla läkemedel förväntas vara biologiska under 2020. Den totala marknaden för biologiska läkemedel uppskattas vara värd 237 miljarder euro och förväntas växa till 389 miljarder euro år 2024.

Bolaget har redan lanserat sin första kommersiella produkt i USA, testet MoNATor för läkemedlet Tysabri som är verksamt mot sjukdomen Multipel Skleros. Aegirbio har en robust pipeline av utvecklade tester för biologiska läkemedel och planerar att lansera ytterligare tre produkter i USA och EU under de kommande två åren. Med nuvarande affärsplan räknar Aegirbio att bli kassaflödespositiva 2022.

Aegirbio gör nu en IPO på 15 miljoner kronor inför en notering på First North den 26 juni. Nedan är en video där ordförande Martin Linde och vd Dr Bradley Messmer presenterar verksamheten.

Av: Redaktionen Nyemissioner.se

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

IPO-intervju med Ectin Research

IPO-intervju med Ectin Research

Ectin Research AB är ett läkemedelsbolag som utvecklar en cancerbehandling för metastaserad blåscancer. Ectins läkemedelskandidat MFA-370 består av två befintliga läkemedel som genomgått storskaliga kliniska prövningar och som idag används i stor utsträckning inom andra indikationer. MFA-370 har i prekliniska studier uppnått framgångsrika resultat för behandling av metastaserad blåscancer och läkemedelskandidaten har även visat lovande potential inom andra cancerformer som bröst-, kolorektal- och prostatacancer. Intervju med vd Anna Sjöblom-Hallén i samband med bolagets IPO på Spotlight.

Följ oss