7 kommande noteringar

Sju företag som planerar att notera sina aktier är Volati, Serneke, Ebeco, Aerowash, Lytix Biopharma, Psilox och Hemnet.

Volati – En svensk industrigrupp som förvärvar nordiska, välskötta bolag och utvecklar dessa med fokus på långsiktigt värdeskapande. Sedan tidigare har bolaget preferensaktier noterade på First North, men den 30 november noterar man även stamaktier och då på Nasdaq Stockholms huvudlista, dit även preferensaktierna flyttar.

Serneke – En koncern med fokus på bygg, anläggning och projektutveckling, och ett av de företag som många länge velat investera i. Notering på Nasdaq Stockholm den 24 november. Man måste vara kund hos Carnegie, Avanza eller Nordnet för att teckna sig i erbjudandet, och i alla fall hos de två senare så kan inte ISK användas.

Ebeco – Vi kan berätta att det norska företaget som tidigare låg i konflikt med Aktietorget-noterade Easyfill (då kallat Enjoy) ska notera sig på Stockholmsbörsens huvudlista. Prospekt för nyemission ska presenteras inom kort. Ebeco verkar tillverka lite allt möjligt, men de lyfter fram sina patenterade dryckeskylskåp för butik som ska köpas av bla Coca Cola och Carlsberg. Easyfill anklagade tidigare bolaget för patentintrång, vilket senare ledde till en förlikning där Ebeco ska betala ersättning till Easyfill när de säljer kylskåp. Någonting säger oss att denna nyemission och notering kommer att bli en något skumpig resa, och är målet ens realistiskt?

Aerowash – Erbjuder semi-automatiska tvättrobotar för tvätt av flygplan. Har precis gjort en liten nyemission på 2,5 Mkr som ett led i att notera sig på någon av MTF-listorna.

Lytix Biopharma – Norskt företag verksamt inom immunterapi för att bekämpa cancer. Presenterar sig för investerare i Stockholm i mitten av november och planerar för en notering.

Psilox – Utvecklar produkter som bygger på ett antal patenterade dentala biomaterial. Bland annat har företaget en innovation kring att remineralisera tänder via tandkräm, tuggummi och munskölj. Gör just nu en nyemission och ska notera sig på NGM Nordic-MTF inom två år.

Hemnet – 2 miljoner svenskar besöker denna sajt varje vecka. Just nu är vå entreprenörer tillsammans med två riskkapitalbolag nära att köpa Hemnet för 2 miljarder kronor. De säger sig vilja notera företaget inom några år och göra det till något av en folkaktie.

Läs även:

Bioteknik, spel, uthyrning, läkemedel, bilar och diagnos noteras

Nytt rymdbolag noterar sig på börsen

Ebeco AS

Ebeco AS är ett norskt tillverkande företag med fabrik i Slovakien med ett diversifierat utbud. Erbjuder bland annat display- och logistiskutrustning åt dryckesföretag, i form av kylskåp med smarta funktioner.