Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

21 december 2020

6 större företag som ska noteras under 2021

6 större företag som ska noteras under 2021


6 större företag som ska notera sina aktier under 2021 är Cint, Arlandastad, Itiviti, Hemnet, Trustly och Anticimex.


Cint - Erbjuder ett av världens största nätverk för konsumentundersökningar. Di skrev i slutet av november 2020 att Cint kan bli aktuell för en börsnotering under första halvåret 2021. Ägaren Nordic Capital uppges ha anlitat Carnegie och Danske Bank att leda processen. ABG Sundal Collier, Jefferies och Nordea ska också ha roller. Över 10 miljarder kronor uppges planen att värderingen ska vara.

Arlandastad Holding - Kontrollerar 241 hektar sammanhängande mark i Arlandaområdet och den nya flygplatsstaden Airport City Stockholm. Här finns redan etablerade koncept och fastigheter och ledig mark för nya etableringar. Di uppmärksammade i december att ägaren Per Taube i en intervju sagt att han vill börsnotera bolaget och det kanske redan till sommaren 2021. Han uppger själv att värderingen vid en notering skulle vara kring 3,5 miljarder kronor.

Itiviti - En fullservice-leverantör av teknik och infrastruktur till finansbranschen. Ett företag som bildades då bland annat klassiska Orc Group slogs samman med annan verksamhet för en del år sedan. Ägs av Nordic Capital och enligt uppgifter till Bloomberg har de planer på en börsnotering under 2021 till en värdering på över 20 miljarder kronor.

Hemnet - Sveriges största bostadssajt via vilken majoriteten av Sveriges bostadsköpare hittar sin bostad. För några dagar sedan skrev Finwire med hänvisning till Bloomberg att Hemnet har valt banker för sin börsnotering. Dessa ska enligt uppgifterna vara Carnegie, Citigroup och Morgan Stanley. Ägarna uppges söka en värdering på drygt 10 miljarder kronor.

Trustly - Tillhandahåller betaltjänster som gör det enklare för köpare och säljare att göra och ta emot betalningar på internet. I slutet av november 2020 skrev Di att Trustly ska börsnoteras och att ägarna är nära att ta steget att välja rådgivare. Värderingen uppges nu vara uppe i över 50 miljarder kronor, kanske betydligt mer. Det är öppet om det blir en börsnotering på Nasdaq Stockholm eller New York. Uppdatering: Några timmar efter att vi publicerade artiklen så skrive Di att värderingen nog är närmare 100 miljarder kronor än 50 miljarder kronor, och att bolaget har valt Goldman Sachs och JP Morgan som rådgivare.

Anticimex - Ett välkänt företag som bekämpar skadedjur. Har varit en noteringskandidat till och från under tio år, den tidigare ägaren Ratos valde dock att sälja till EQT som sedan utvecklat företaget på ett fantastiskt sätt. I mitten av november 2020 skrev först Bloomberg och sedan Di om att en börsnotering av Anticimex är aktuell. En källa säger till Di att om värderingen blir 45 miljarder kronor då blir det en börsnotering. Ett alternativ till börsnotering är att EQT VI-fonden säljer till andra EQT-fonder.


Läs även:

Fyra nya noteringar i närtid

6 bra aktier för 2021

7 företag som ska notera sig under 2021

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Nanexa gör en företrädesemisson på 121 miljoner kronor

Nanexa gör en företrädesemisson på 121 miljoner kronor

Nanexa gör en företrädesemisson på 121 miljoner kronor. VD David Westberg och CFO Björn Svanström presenterar vad kapitalet ska användas till och svarar på frågor från aktieägare.

Följ oss