Nitro Games siktar mot nya höjder med Autogun Heroes

Nitro Games har över 15 års erfarenhet inom mobilspelssegmentet, som konstituerar 50 procent av den globala spelmarknaden. Bolagets mål är att bli ett ”household name” inom mobila action- och skjutspel.

Nitro Games är en finsk spelutvecklare som bedriver utveckling och distribution av högkvalitativa mobilspel inom free-to-play-kategorin av mid-core-segmentet. Med ett fokus på kvalitet och kommersiell gångbarhet strävar bolaget efter att positionera sig som en ledare på den globala spelplanen för cross-play action- och skjutspel.

I juni 2023 inledde bolaget den globala lanseringen av sin senaste speltitel, Autogun Heroes, som uppvisat överlägsna KPI:er jämfört med Nitro Games tidigare spel och benchmarkade konkurrenttitlar under vårens mjuklansering. Nu genomför bolaget en företrädesemission av aktier om cirka 77,4 MSEK för att kapitalisera på möjligheterna med Autogun Heroes och möjliggöra en lyckad uppskalning av spelet.

Nitro Games VD, Jussi Tähtinen, presenterade bolaget och svarade på frågor under en digital investerarträff den 17 juli 2023. Presentationen visas nedan.Nitro Games Oy

Nitro Games är ett spelföretag som utvecklar och publicerar mobilspel. Bolagets fokus är strategispel i midcore-segmentet med en free-to-play-affärsmodell.