Monterro tar ledningen i Tradedoubler

Monterro blev idag största ägare i Tradedoubler genom att köpa aktier av SEB Investment Management, Alecta och Fjärde AP-fonden, vilka i affären sålde hälften av sina aktier.

[u][url=http://www.nyemissioner.se/nyheter/det_haender_intressanta_saker_i_tradedoubler/126]I januari skrev vi om[/url][/u] att Henrik Kvick köpt nästan 8 procent av aktierna i Tradedoubler sedan hösten 2012, samt att grundaren Felix Hagnö och it-miljardären Martin Bjäringen med flera köpt några procent. [u][url=http://www.nyemissioner.se/nyheter/stark_utveckling_foer_tradedoubler/149]Sedan dess har aktien utvecklats starkt[/url][/u].

Idag blev än ännu större ägarförändring kände när investeringsföretaget Monterro meddelade att de, via ägarbolaget Monterro 1A AB, blir största ägare i Tradeddoubler genom att köpa 18,1 procent av aktierna i företaget. Säljare är SEB Investment Management, Alecta och Fjärde AP-fonden vilka säljer hälften av sina respektive innehav.

[b]Den nya ägaren Monterro[/b]

Monterro inriktar sig på investeringar i nordiska mjukvarubaserade bolag genom att tillföra finansiering samt att aktivt stödja utvecklingen i de bolag man investerar i. De tre managing partners verksamma i Monterro – Thomas Bill, Lars Sveder och Peter Larsson – har under mer än 20 år erfarenhet av att utveckla teknologi- och mjukvarubaserade bolag.

– Vi är stolta över förtroendet från de tre största institutionella ägarna att gå in som ny huvudägare i Tradedoubler. Tillsammans med ledningen och övriga ägare är vår ambition att fortsätta utvecklingen av Tradedoubler för att åter nå de tillväxttal och den lönsamhetsnivå som Tradedoubler tidigare presterat, säger Peter Larsson, managing partner på Monterro, och fortsätter:

– Nuvarande ledning har på ett bra sätt lyckats vända utvecklingen i Tradedoubler. Bolaget har en stabil kärnaffär och en ledande teknisk plattform och position på den europeiska marknaden för prestationsbaserad marknadsföring. Vi ser betydande möjligheter att förstärka den positionen samt att utveckla bolaget i nästa fas.

Här på Nyemissioner.se är vi i skrivande stund inte helt på det klara med kopplingen mellan Monterro och de som köpte aktier i början av året, där grundaren Felix Hagnö, it-miljardären Martin Bjäringen med flera ska ha köpt några procent. Martin Bjäringen har i alla fall tidigare varit delägare i Monterro.

[b]Förändringen mottogs positivt av marknaden[/b]

Affären genomfördes på onsdagsmorgonen till 16,50 kr per aktie och mottogs positivt av marknaden. Aktien är i skrivande stund upp 5,8 % till 18,20 kr. Den prislappen måste ändå svida lite för Alecta som för sex år sedan tackade nej till 215 kr per aktie.

Läs även:

[u][url=http://www.nyemissioner.se/nyheter/det_haender_intressanta_saker_i_tradedoubler/126]Det händer intressanta saker i Tradedoubler[/url][/u]

[u][url=http://www.nyemissioner.se/nyheter/stark_utveckling_foer_tradedoubler/149]Stark utveckling för Tradedoubler[/url][/u]

TradeDoubler AB

Internetannonsering.