Köp Duroc, Balder och ITAB, vänta med Troax

Affärsvärlden rekommenderar i dagens tidning köp av Duroc, Balder och Itab. Troax-aktien får en vänta-rekommendation.

Köp Duroc

Industrikonglomeratet har utvecklats åt rätt håll, har en bra huvudägare med Peter Gyllenhammar, samt så kan det efter uppstädning mycket väl bli tal om avyttringar. Riktkurs 35 kr på ett års sikt.

Köp Balder

”Balders många affärer har resulterat i en samling hus som står och tickar på oväntat stabilt i den dagliga förvaltningen.”. Driftnettot per aktie har vuxit med 19 per år och trenden har inte planat ut skriver AFV. Riktkurs 280 kr på ett års sikt.

Köp Itab

”Ett storförvärv pressar lönsamheten för butiksinredaren Itab. Men det är tillfälligt. Nya förvärv håller uppe tillväxten.” skriver affärsvärlden och sätter riktkursen 81 kr, dvs där aktiekursen stod för ett halvår sedan.

Vänta med Troax

Ett bra bolag måste inte vara köpvärt, Affärsvärlden anser att man bör avvakta med Troax efter den stora kursuppgången.

”Troax har rusat på börsen. Nu är multiplarna väl uppskruvade eftersom aktiemarknaden helt har bortsett från det cykliska inslaget i verksamheten.”


Läs fler aktieanalyser

ITAB Shop Concept AB

Säljer, utvecklar och tillverkar butiksinredning och utrustning till butikskedjor inom dagligvaru- och fackhandeln i Norden, Baltikum, Benelux, Storbritannien, Tyskland, Centraleuropa och Ryssland.