Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Börsnotering i Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB
Box 23
721 06 Västerås

Verksamhet:

SBB äger bostads- och samhällsfastigheter i hela Sverige och har som grundidé att äga och förvalta långsiktigt.

Ägare:

Ilija Batljan är grundare.

Lista:

First North

Status:

Genomförd

Tid:

Noterades via Effnetplattformen AB i december 2016

Värdering:

Övrigt:

Ilija Batljan har byggt upp en fastighetsverksamhet under några och i början av 2016 grundade han SBB, Samhällsbyggnadsbolaget. I början av september 2016 säger han till World in Property att bolaget ska noteras inom 12 månader. Om fyra år är målet att ha ett fastighetsbestånd på 20 miljarder kronor.

Ett fastighetsbolag med fastigheter för några miljarder kronor passar på Nasdaq Stockholm, men med tanke på att bolaget grundades 2016 så kan nog First North vara ett mellansteg.

Uppdatering: Det här företagsbygget tog en rejäl spinn i början av december 2016 och vi kan i skrivande stund inte riktigt avgöra om vi ska klassa noteringen som inställd eller inte.

Effnetplattformen AB som är noterat på First North, förvärvar samtliga aktier i de privatägda fastighetsbolagen Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB (publ) (efter dess förvärv av AB Högkullen (publ) och Gimmel Fastigheter AB), Kuststaden Holding AB och Sörmlandsporten AB.

Effnetplattformen AB delar inför detta ut sina befintliga tillgångar, och byter sedan namn till Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB, dvs moderbolaget för alla fastighetsbolagen övertar namnet från detta bolag som blir ett dotterbolag.

Uppdaterat: 2017-02-16

Nyemissioner
Noteringar
Nyheter och video
Nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar.

Följ oss