Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Börsnotering i NLY Scandinavia AB
NLY Scandinavia AB

NLY Scandinavia AB
Lundbygatan 1
506 30 Borås

Hemsida:

nelly.com

Verksamhet:

Nelly är ett ehandelsföretag inom mode med fokus på kvinnor i åldern 18 till 29. Kärnan består av de egna varumärkena som kompletteras med en portfölj av cirka 200 externa varumärken.

Ägare:

Qliro Group AB 100 %.

Lista:

Nasdaq Stockholm

Status:

Kommande

Tid:

Oklar status.

Värdering:

Närmare 2 Mdkr ryktas det om i slutet av juni 2018.

Övrigt:

I början av juni 2018 meddelade Qliro att de delar upp sin koncern i tre självständiga delar, där Nelly är en del. Styrelsen skriver vidare att de överväger en notering eller försäljning av Nelly.

Uppdatering: I slutet av juni 2018 skriver Affärsvärlden på sin skvallersida att intresset för att köpa Nelly är stort och att ett bud på närmare 2 Mdkr kan komma. Intresset ska komma från flera traditionella retail-bolag liksom från andra aktörer som äger retail-företag.

Uppdatering: I början av juli 2018 skriver Breakit på sin ryktessida "Lundells vecka" att de hört att Qliros ordförande Christoffer Häggblom tagit en paus från sin semester i Finland. Det tolkas av flera som att en försäljning av Nelly blir klar inom kort.

Köparen verkar dock inte vara Rune Andersson som bland annat är storägare i Kappahl, som tidigare pekats ut som spekulant. Lundell frågar honom i kön till toaletten någonstans i Almedalen och får svaret "Nelly?!? Nej, fy fan nu har vi så det räcker i det segmentet".

Uppdatering: I slutet av augusti 2018 skriver Breakit på sin ryktessida att det mesta nu tyder på att Nelly noteras på börsen till hösten.

Uppdatering: Qliro Group utsåg i början av oktober 2018 Anna Ullman Sersé till VD på Nelly. Anna har varit Interim Head of Nelly sedan april 2018 och Head of Business Development på Qliro Group sedan 2016.

Uppdatering: Nelly meddelade i mitten av november 2018 att de förstärker styrelsen med Maj-La Pizzeli och Louise Nylén. Man skriver även "Vi förstärker nu styrelsen som ett steg i processen att göra Nelly till ett självständigt bolag. Qliro Group utvärderar sedan i somras en börsnotering eller en avyttring av Nelly.".

Uppdatering: I början av februari 2019 påkallar Qliro Group AB förtida inlösen av obligationer. När de är inlösta kommer bolaget att ha större frihet att bland annat dela ut och särnotera Nelly.

Uppdaterat: 2019-02-05

Nyemissioner

Inga tidigare nyemissioner finns.

Noteringar
Nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar.

Följ oss