Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Börsnotering i Neobo Fastigheter AB
Neobo Fastigheter AB

Neobo Fastigheter AB
Nybrogatan 12
114 39 Stockholm

Hemsida:

/neobo.se

Verksamhet:

Neobo är ett fastighetsbolag som långsiktigt förvaltar och förädlar bostadsfastigheter över hela Sverige. Neobo Fastigheter AB hette tidigare Amasten Fastighets AB. Amasten Fastighets AB hette tidigare Amasten Holding AB. Amasten Holding AB hette tidigare Morphic Technologies AB.

Ägare:

Uppdatering: I mitten av december 2019 säljer SBB hela sitt innehav till ett flertal investerare.

Uppdatering: I oktober 2019 meddelades att SBB köper aktier av Nordika och att SBB därmed blir ägare till 20,02 %. SBB har dessutom en köpoption som skulle öka ägandet till 30,21 %.

Uppdatering: Vid emissionen i mars 2019 köpte Nordika III Fastigheter AB ca 19 %.

Noterat på First North. Största ägare Sterner Stenhus Fastigheter AB 16,6 %.

Lista:

Nasdaq Stockholm

Status:

Inställd

Tid:

Ingen aktuell plan finns

Värdering:

Uppdatering: 3 992,5 Mkr pre-money och 4 488,9 Mkr post money vid emissionen i september 2020.

Uppdatering: 746,3 Mkr pre-money och 921,3 Mkr post money vid emissionen i mars 2019.

Noterat på First North.

Övrigt:

Amasten siktar på att flytta sin notering från First North till Nasdaq Stockholms huvudlista. I början av juli 2016 flyttade man till First North Premier som ett steg på vägen.

Uppdatering: I början av september 2016 meddelade Amastens VD att man ska byta till Nasdaq Stockholms huvudlista under 2017.

Uppdatering: I mitten av februari 2017 preciserade man tidsplanen för flytten till Nasdaq Stockholms huvudlista till slutet av 2017.

Uppdatering: Den 29 augusti 2017 meddelade bolaget att bolagets CFO sedan mars 2015 Martin Sersé kommer att lämna bolaget efter årsskiftet och i samband med detta kommer Hans Ragnarsson att tillträda som CFO i bolaget.

Uppdatering: I mitten av december 2018 meddelade Amasten att Sebastian Schönström blir ny finanschef vid årsskiftet.

Uppdatering: I slutet av februari 2019 meddelade Amasten att de ska göra en riktad emission på 150 Mkr.

Uppdatering: I slutet av mars 2019 meddelade Amasten att emissionens storlek blev 175 Mkr.

"Genom att tillföra nytt kapital till Amasten skapas bättre förutsättningar för bolaget att växla upp i volym och på så sätt ta steget upp till Nasdaq Stockholm Mid Cap."

Uppdatering: I början av maj 2019 meddelade Amasten att de har ingått en avsiktsförklaring med ICA-handlarnas Förbund Finans AB om förvärv av Urbano AB med betalning genom nyemitterade aktier i Amasten. Affären kommer att nästan dubblera bolagets fastighetsportfölj.

Uppdatering: I oktober 2019 meddelades att SBB kliver in som en större ägare genom att köpa av Nordika.

Uppdatering: I mitten av december 2019 meddelade SBB att de säljer hela sitt innehav i Amasten till ett flertal investerare.

"En försäljning av cirka 89 miljoner aktier är säkrad genom åtaganden att förvärva aktier från ett antal välrenommerade fastighetsinvesterare; bland andra Eiendomsspar AS, Helene Sundt AS, Länsförsäkringar Fastighetsfond, M2 Asset Management AB och Bengt Kjell genom bolag. Dessa investerare har uttryckt acceptans för en reducerad tilldelning om det främjar kvaliteten i aktieägarbasen och likviditeten i eftermarknaden. Försäljningen kommer att ske till ett pris om 8,35 kr per aktie."

Uppdatering: I januari 2020 köpte Amasten 29,55 % av det noterade bolaget SSM.

”Jag ser stora synergier med den här affären. Att integrera vårt Riki-koncept till SSMs spännande och strategiska positionering för att möta ”morgondagens urbaniter”, är en riktig win-win”, säger Jan-Erik Höjvall, VD Amasten.

Uppdatering: I slutet av augusti 2020 meddelade Amasten att vd Jan-Erik Höjvall meddelat styrelsen att han under 2020 avslutar sin anställning som vd för Amasten. Han kommer tillsvidare att fortsätta i sin roll. Styrelsen har omgående inlett arbetet med att söka efter en efterträdare.

Uppdatering: I mitten av oktober 2020 lade Amasten ett bud på SSM med nytryckta aktier som betalning. Amasten äger redan 29,6 % av SSM. Vidare har Samhällsbyggnadsbolaget och Gösta Welandson med bolag, som tillsammans kontrollerar cirka 45,4 procent av aktierna och rösterna i SSM, åtagit sig att acceptera Erbjudandet.

Uppdatering: I mitten av februari 2021 frågade Direkt i en intervju den nya vd:n om det blir en notering på huvudlistan och det stod klart att det inte fanns någon sådan plan. Svaret var att de pratar om det, att det finns fördelar med tillgång till kapital men att det också finns kostnader och arbete med det. First North Premier där de är listade är de nöjda med var tydligt.

Uppdatering: I mitten av november 2021 meddelades att SBB köper 35 % av aktierna i Amasten, säljare är ICA-Handlarnas Förbund Finans AB. Efter transaktionen kommer SBB att äga 53 %. SBB kommer att lämna ett budpliktsbud på övriga aktier.

Uppdaterat: 2021-11-18

Nyemissioner
Noteringar
Nyheter och video
Nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar.

Följ oss