Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Börsnotering i Dellner Couplers AB
Dellner Couplers AB

Dellner Couplers AB
Vikavägen 144
791 95 Falun

Hemsida:

www.dellner.com

Verksamhet:

Dellner Couplers tillverkar delar till tåg.

Ägare:

Gunnar Dellner är majoritetsägare. Clas Nicolin är delägare.

Lista:

Nasdaq Stockholm

Status:

Inställd

Tid:

Uppköpt april 2019

Värdering:

Uppdatering: 7,5 Mdkr på skuldfri bas köpte EQT upp företaget för i april 2019 enligt uppgift i Di.

5-9 Mdkr enligt olika uppskattningar och förväntningar som Di tagit del av i slutet av oktober 2018.

Övrigt:

I slutet av oktober 2018 skriver Dagens Industri att ägarna har anlitat Carnegie för att sälja Dellner Couplers (dock inte systerbolaget Dellner Brakes), där både en börsnotering och direkt försäljning är alternativ.

Uppdatering: I slutet av november 2018 skriver Affärsvärlden på sin ryktessida att Dellner är till salu och att Carnegie är anlitade. Bolaget uppges dock vara riktigt hett, inte osannolikt att en PE-firma köper det i stället.

Uppdatering: I slutet av januari 2019 skriver Di att försäljningen av Dellner Couplers är i full gång och prislappen kan bli över 7 miljarder kronor. Knorr-Bremse uppges ha visat intresse våren 2018, vilket triggade att det blev en process, men ägarna var inte nöjda med priset och därför har man nu med rådgivaren Carnegie dragit igång en auktion.

Utöver Knorr-Bremse som budgiare är "Enligt Di:s uppgifter är EQT, Nordic Capital, Triton, Cinven, PAI, KKR och möjligen CVC kvar i auktionen. Eventuellt finns det också ytterligare någon industriell aktör med i bilden."

Di skriver att budgivarna nyligen fick ytterligare information, inklusive en sänkt vinstprognos för 2019, vilket tagit ner värderingen något. Den 30 januari 2019 ska reviderade indikativa bud lämnas in.

Uppdatering: Dellner uppges ha mottagit bud på närmare 8 miljarder kronor.

Uppdatering: I mitten av mars 2019 skriver Di att att bindande bud ska lämnas in den 27 mars från de budgivare som är kvar. Värderingen ska dock ha gått ner pga bolagets sämre utveckling, från tidigare 7,5 Mdkr till någonstans under 7 Mdkr troligtvis.

Uppdatering: Di skriver i mitten av april 2019 att EQT vann budstriden om Dellnet Couplers. Prislappen ska vara 7,5 miljarder kronor på skuldfri bas.

Uppdaterat: 2019-04-14

Nyemissioner

Inga tidigare nyemissioner finns.

Noteringar
Nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar.

Följ oss