Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Börsnotering i LMK Group AB
LMK Group AB

LMK Group AB
Stormbyvägen 2 4tr
163 55 Spånga

Hemsida:

lmkgroup.se

Verksamhet:

LMK Group (Linas Matkasse Group) säljer livsmedel via hemkörda matkassar som kunderna abonnerar på. Varumärken som används är Linas Matkasse (Sverige), Godtlevert (Norge), Adams Matkasse (Norge) och RetNemt (Danmark).

Ägare:

Uppdatering: Herkules Capital 63,6 %, Niklas Aronsson 21,8 %, Lina Gebäck 14,6 %.

Grundarna Niklas Aronsson och Lina Gebäck är huvudägare. Creandum och tyska Acton Capital kom in som ägare år 2011. I juli 2015 inleddes en affär där norska Herkules Capital köper 30 % av aktierna från nuvarande ägare.

Lista:

First North

Status:

Genomförd

Tid:

29 mars 2021

Värdering:

Uppdatering: 1 010 Mkr post money

Uppdatering: 760 Mkr pre-money och 1 010 MKr post money om erbjudandet inför noteringen fulltecknas. 79,50 kr per aktie.

900 Mkr om uppsatta mål uppnås. Det meddelades i slutet av juli 2015 att Herkules köper 30 % av aktierna till en värdering på 900 Mkr. Alla aktier köps dock inte på en gång och prislappen hänger sannolikt på att verksamheten utvecklas enligt vissa parametrar.

Övrigt:

I början av 2015 inleddes planer på både en börsnotering och försäljning. Det mynnade ut i att Herkules Capital köper 30 %. Herkules Capitals partner Sverre Flåskjer säger i samband med det ”Företaget skulle passa bra på börsen men det finns inga sådana beslut tagna idag. Börsen kan absolut bli nästa steg för LInas Matkasse”. Tolkningen som görs är att en börsnotering kan bli aktuell under 2016 eller 2017 om förutsättningarna är de rätta.

Uppdatering: Di Digital skriver i mitten av november 2016 att de erfarit att Linas Matkasse överväger en börsnotering i närtid. "En notering kan ske inom de närmaste månaderna och rådgivare är anlitade.".

Uppdatering: Breakit skriver i början av mars 2017 att enligt en person som brukar ha bra koll ska Linas Matkasse noteras innan sommaren med hjälp av Carnegie.

Uppdatering: Affärsvärldens skriver i slutet av maj 2017 på sin ryktessida att delägaren Herkules Capital har anlitat ABG för att göra en exit i Linas Matkasse och att de ska ske via en börsnotering.

Uppdatering: I början av juni 2017 skriver Breakit att de hört att börsnoteringen lagts på is. Orsaken ska vara att verksamheten i Sverige går trögt och att det därför skulle bli svårt att sälja in caset till investerare.

Uppdatering: I mitten av juni 2017 meddelade företaget att Jonas Karlén tillträder som ny vd för företagsgruppen, tillträde sker under september 2017.

Uppdatering: I början av september 2018 skriver Di att Linas Matkasse fortsätter att tappa kunder och att man nu har skurit ner personalstyrkan i Stockholm med 25 %. En orsak anges vara att kunderna överger de standardiserade kassarna och går till konkurrenternas mer flexibla upplägg.

Uppdatering: I mitten av juni 2019 skriver Breakit i skvallerform att tillväxten inte är lika stark längre och att ägaren Herkules vill sälja. En sådan process uppges dock kunna skjutas på framtiden då stora delar av investeringsteamet på Herkules har hoppat av.

Uppdatering: I början av mars 2021 skrev Di Digital att Linas Matkasse ska ansöka om en börsnotering under våren 2021. Vilken marknadsplats eller till vilken värdering var okänt för tidningen.

Uppdatering: I början av mars 2021 meddelade LMK Group AB att de ska noteras på First North i slutet av mars 2021. Det är inte Carolinas Matkasse AB som noteras utan ett bolag högre upp i strukturen som fått namnet LMK Group AB.

Aktörer som åtagit att teckna aktier för sammanlagt 259 Mkr är Skandia 80 Mkr, Invus 50 Mkr, Nordea Asset Management för fonder 49 Mkr, Handelsbanken Fonder för fonder 40 Mkr och Argenta Asset Management 40 Mkr.

Uppdatering: Noteringen på First North den 29 mars 2021.

Uppdatering: LMK meddelade den 22 mars att de stänger anmälningsperioden den 24 mars, dvs en dag tidigare, pga stort intresse.

Uppdaterat: 2021-03-29

Nyemissioner
Noteringar
Nyheter och video
Nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar.

Följ oss