Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Börsnotering i Ascelia Pharma AB
Ascelia Pharma AB

Ascelia Pharma AB
S:t Johannesgatan 2
211 46 Malmö

Hemsida:

www.ascelia.com

Verksamhet:

Ascelia Pharma utvecklar produkter för att bekämpa cancer. Bolagets främsta produkt en sorts kontrastvätska för patienter med svaga njurar vid undersökningar med magnetkamera, MRI.

Ägare:

Sunstone är största ägare. Annan stor aktieägare är Øresund - Healthcare Capital KS.

Lista:

Nasdaq Stockholm

Status:

Kommande

Tid:

13 mars 2019

Värdering:

Uppdatering: 365 Mkr pre-money och 595 Mkr post money om hela emissionen inkl övertilldelning fulltecknas inför noteringen.

Sommaren 2017 tog bolaget in 20 Mkr och fick då en post money-värdering på 400 Mkr.

Övrigt:

I mitten av febuari 2018 skriver DI att Ascelia Pharma är påväg mot en notering. VD Magnus Corfitzen bekräftar, men tillägger som alla gör att det är "ett av flera alternativ". Siktet är inställt på First North Premier under första halvåret 2018, för att sedan byta till Nasdaq Stockholms huvudlista inom 12-18 månader. Enligt DIs uppgifter ska bolaget ta in omkring 300 Mkr. Rådgivarna ska vara DNB och Vator Securities.

Uppdatering: I mitten av maj 2018 skriver Finwire med hänvisning till ett pressmeddelande att Ascelia Pharma tar in 60 Mkr i en nyemission och att de planerar att notera sig på Stockholmsbörsen under det kommande året.

Uppdatering: I mitten av maj 2018 preciserar Ascelia Pharma i ett pressmeddelande sin noteringsplan till första kvartalet 2019 på Nasdaq Stockholms huvudlista.

Upppdatering: I mitten av september 2018 meddelade Ascelia Pharma att Carl Bjartmar, läkare, med dr, har utsetts till ny Chief Medical Officer (CMO) för Ascelia Pharma. Carl kommer senast från tjänsten som CMO för Wilson Therapeutics.

Uppdatering: I början av januari 2019 säger vd till EFN att förberedelser för en notering på Stockholmsbörsen pågår.

Uppdatering: I början av februari 2019 upprepar vd Magnus Corfitzen noteringsplanen i en intervju med Di. Han vill inte uppge någon exakt tidsplan men säger att intresset från investerare är bra och att man ska ta in "...ett lågt antal hundra miljoner kronor".

Uppdatering: Första dag för handel på Nasdaq Stockholm blir 13 mars 2019.

Uppdaterat: 2019-02-20

Nyemissioner
Noteringar
Nyheter och video
Nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar.

Följ oss