Eniro kan slås samman med European Directories

Eniro kan komma att slås samman med European Directories om Triton lyckas ro affären kring European Directories i hamn. Detta enligt källor som följer processen.

Riskkapitalbolaget Triton äger omkring 29 % av [b]European Directories[/b] lån och gav i slutet av juni de övriga långivarna ett bud som skulle innebära att Triton skulle bli ägare till 90 % av aktierna om erbjudandet accepteras.

Dagens Industri hänvisar i fredagens tidning till anonyma källor som följer processen att om Triton lyckas med European Directories-affären så kan nästa steg bli att slå det samman med [b]Eniro[/b].

Källan påpekar att det fortfarande är i ett tidigt skede, men säger att det är självklart att Triton tittar på ett sådant scenario.

Magnus Lindquist på Triton säger till Dagens Industri att de fokuserar på att få uppgörelsen för European Directories i hamn, och att allt annat är spekulationer.

En sådan affär känns dock logisk. Eniro kämpar med att få ordning på sin verksamhet och rensar samtidigt kontinuerligt bort mindre tjänster som de inte anser är fokus. Att komma in i ett större sammanhang skulle kunna gynna båda parter. Dels skulle man kunna dela på utvecklingskostnader och dels skulle en större aktör kunna få mer kraft att möta den stora flora av av pigga aktörer som knaprar på de gamla katalogföretagens verksamhet från alla håll och kanter.

Eniro AB

Genom en bred, unik, relevant och kvalitativ databas samt genom ständig utveckling av söktjänsterna ska Eniro erbjuda de bästa sökmöjligheterna för varor, tjänster, platser, företag och personer på de enskilda marknaderna. Eniro ska vara ledande på transaktionsdrivet sök med hög nytta för såväl användare som kund.