Börsnotering av

Voi Technology AB

VOI hyr ut elsparkcyklar i städer runt om i Europa.

Noteringsfakta

Noteringsdatum

Lista

Status

Kommande

Ägare

Uppdatering: Efter emissionerna i mars 2024; VNV Global 20,9 %, Raine Group, Balderton Capital, Nineyards Equity, Creandum, Project A Ventures, Stena, Back In Black.

VNV Global är en stor ägare.

Värdering

Uppdatering: 3,7 Mdkr skrev ägaren VNV Global ner värdet till i januari 2023.

Uppdatering: 6,3 Mdkr skrev ägaren VNV Global ner värdet till i september 2022.

1 miljard USD i december 2021 enligt uppgifter i media.

Mer information

Voi meddelade i december 2021 att de tagit in 115 MUSD i en nyemission. Bland de som investerade fanns VNV Global, Raine Group, Inbox Capital och Nordic Ninja och Stena Sessan. Enligt FT är värderingen omkring 1 miljard dollar och vd säger till tidningen att de gör sig redo för en börsnotering under 2022.

Uppdatering: I början av mars 2022 skrev Bloomberg att Voi har valt Carnegie och Citigroup som rådgivare för börsnoteringen som är tänkt att ske under andra halvåret 2022, men som också kan dröja till 2023. Rysslands invasion av Ukraina har dämpat det redan halvt avstannade noteringsklimatet.

Uppdatering: I mitten av maj 2023 sa vd till EFN att de fortsätter att förbereda sig för en börsnotering men av de varken vill eller behöver börsnotera sig i närtid, utan man vill bygga ett lönsamt företag först.

Uppdatering: I mitten av mars 2024 meddelade Voi att de har tagit in 25 MUSD i en finansieringsrunda. Befintliga aktieägare deltog i rundan, inklusive VNV Global, Raine Group, Nineyards Equity, Balderton, Creandum, Project A, Stena, Black Ice Capital och andra, inklusive grundarna och anställda. Vidare så har även 85 MUSD i konvertibla låneobligationer från 2021 omvandlats till aktier. Vilket således totalt borde bli en emission på 110 MUSD.

Gällande planerna på en börsnotering säger VD till Di Digital att ”Det finns inga förberedelser för en börsnotering i närtid. Men många av våra ägare har varit med i bolaget en längre tid och vill se en exit vid någon tidpunkt, så det är helt klart aktuellt på några års sikt.”

Håll dig uppdaterad med det senaste inom nyemissioner