Börsnotering av

The Intelligence Company

The Intelligence Company (TIC) är ett intelligence-företag som utvecklar plattformen Ormeo som använder stora mängder data som analyseras med hjälp av AI för att få fram information.

Noteringsfakta

Noteringsdatum

Lista

Status

Kommande

Ägare

Jens Nylander

Mer information

Jens Nylander är en välkänd svensk serieentreprenör vars senaste företag Automile även blev en ekonomisk framgång när det köptes upp för omkring 1 miljard kronor. Under 2022 började han granska ICA, både hur mycket olika ICA-handlare faktiskt tjänar även efter att de siffrorna har försökt att hemlighållas och även ur perspektivet hur ICA centralt styr priserna hos landets fristående ICA-butiker. Analyserna fick mycket uppmärksamhet och möjliggjordes av att stora mängder data analyserades. Det följdes sedan av att han började granska hur pengar används i Sveriges kommuner genom att begära ut alla fakturor från 290 kommuner, vilka lästes in och sedan började analyseras med AI, något det blev en stor uppmärksamhet kring och nu i mars 2024 så är det nog bara början på vart den saken tar vägen och vilka konsekvenser det får. Frågan många ställer sig är vad syftet är, för att arbeta dygnet runt och ge bort allt gratis är ingen självklar väg framåt i längden.

I mitten av mars 2024 blev Jens Nylander intervjuad av podden SvD Tech Brief och där berättade han mer om planerna. Han vill bygga en global plattform för affärsinformation, där han säger att det idag finns två globala aktörer. Han säger vidare att han länge har drömt om att börsnotera ett företag och att han nu redan i ett tidigt skede anpassar företaget för det. På frågan om tidsplan så säger han att det är en tajmingfråga och att börsläget under i alla fall några kvartal framåt inte är det rätta. Dvs det låter som att en notering skulle kunna bli av redan under 2025 om noteringsklimatet är bra. Samtidigt som bolaget idag mest består av Jens Nylander och en grupp personer som tillkommit under kommungranskningen så säger han även att han inte vill börsnotera ett förhoppningsbolag som råkar hamna på börsen och sedan återkommande begär nya pengar av sina ägare.

Håll dig uppdaterad med det senaste inom nyemissioner