Börsnotering av

Sweden Natural Assets AB

Sweden Natural Assets bedriver oljerelaterad verksamhet i Texas. Sweden Natural Assets AB hette tidigare Sweden Mining AB.

Noteringsfakta

Noteringsdatum

Lista

Status

Inställd

Ägare

Uppdatering: Texas Onshore planerar att dela ut 80-85 % av sina aktier till aktieägarna. Under jan-feb 2014 gör Sweden Mining en nyemission.

Texas Onshore AB, som planerar att dela ut aktierna till sina många aktieägare.

Värdering

Uppdatering: I slutet av 2015 gör bolaget en apportemission, då är priset per aktie satt till 25 öre.

Uppdatering: 20 Mkr under hösten 2015. Aktier säljs för 3 öre, jämfört med tidigare emission där priset var 1 kr.

Vid nyemissionen under jan-feb 2014 är värderingen 660 Mkr pre-money och 676 Mkr om emissionen fulltecknas.

Mer information

Texas Onshore AB skriver i december 2014 att de ska notera Sweden Mining AB på Stockholmsbörsen under hösten 2014. Texas Onshore har försökt att lista sig flera gånger under åren men aldrig lyckats. Att de skulle kunna notera ett nytt dotterbolag på Stockholmsbörsen är inte verklighetsbaserat. Men "Stockholmsbörsen" är ju inte ett officiellt namn, så det går väl att definiera vilken marknadsplats som helst med verksamhet i Stockholm som Stockholmsbörsen.

Uppdatering: Sweden Mining planerar att göra en nyemission på 16 Mkr under jan-feb 2014 till en värdering på 660 Mkr pre-money. Under hösten/vintern 2014 planerar företaget att lista sig på First North.

Uppdatering: Sweden Mining får inte in kapitalet de behöver. Vi betraktar planerna som inställda.

Uppdatering: I augusti 2015 meddelar Texas Onshore att de sålt ner sin amerikanska oljeverksamhet till Sweden Mining. Vidare meddelades att Sweden Mining ska göra en nyemission under hösten 2015, samt att Texas Onshore ska sälja Sweden Mining-aktier till alllmänheten samt dela ut sådana aktier till sina ägare. Priset är nu 3 öre, jämfört med tidigare pris på 1 kr.

Uppdatering: Sweden Mining AB har bytt namn till Sweden Natural Assets AB.

Uppdatering: Noteringsplanerna är nu skjutna till fjärde kvartalet 2017.

Uppdatering: I mitten av november 2017 kom nyheten om att ägarna förhandlat med icke namngivna affärsmän från Syrien om investeringar. De drog sig ur.

Håll dig uppdaterad med det senaste inom nyemissioner