Börsnotering av

Sivers Semiconductors AB

Sivers Semiconductors är ett teknikbolag som genom sina två affärsområden Wireless och Photonics levererar chip och integrerade moduler. Wireless utvecklar RF-chip och antenner för avancerade 5G system till data-och?telekommunikationsnät. Photonics utvecklar och tillverkar halvledarbaserade optiska produkter till optiska fibernät, sensorer och optisk trådlödskommunikation (Li-Fi). Sivers Semiconductors AB hette tidigare Sivers IMA Holding AB. Sivers IMA Holding AB hette tidigare SI Holding AB.

Noteringsfakta

Noteringsdatum

Status

Genomförd

Värdering

Uppdatering: 3 830 Mkr i marketcap i början av juni 2021.

372 Mkr i marketcap i mitten av september 2017.

Mer information

Sivers IMA är noterat på Aktietorget, men meddelade i mitten av september 2017 att de under fjärde kvartalet 2017 ska byta till First North, för att 12-18 månader efter det flytta till börsens huvudlista.

Uppdatering: I mitten av november 2018 skriver Sivers IMA angående listbytet "Vi har en hög ambition avseende vårt förberedelsearbete och avser att redovisa mer detaljerad information under första halvåret 2019."

Uppdatering: Sivers IMAs vd säger i mitten av februari 2019 att de arbetar på med listflytten men att det inte är säkert att de hinner bli klara under 2019.

Uppdatering: I slutet av april 2019 meddelade Sivers IMA att de har utsett Pareto Securities till finansiell rådgivare. "...för ett byte av lista för bolagets aktier till Nasdaq Stockholms huvudlista samt för att bistå bolaget med att utvärdera andra strategiska och finansiella initiativ."

Uppdatering: I mitten av november 2019 säger vd att arbetet med listbytet fortgår. Han säger att det är mycket att göra och att affärer har prioritet framför listbyte och vill därför inte ge någon tidsplan. Men den stora biten med att införa IFRS är genomförd.

Uppdatering: I slutet av augusti 2020 meddelade Sivers IMAs vd att flytten till huvudlistan ska ske från och med första halvåret 2021.

Uppdatering: I mitten av februari 2021 angav vd tidsplanen till juni 2021.

Uppdatering: Sivers Semiconductors noteras på Nasdaq Stockholm den 10 juni 2021.

Håll dig uppdaterad med det senaste inom nyemissioner