Börsnotering av

Sanitec Oyj

Sanitec tillverkar toaletter och övrig badrumskeramik med både Öst- och Västeuropa som marknad.

Noteringsfakta

Noteringsdatum

Status

Genomförd

Ägare

Riskkapitalfonden EQT IV 73 %.

Uppdatering: För en komplett beskrivning, se sida 85 i prospektet med erbjudandet inför noteringen. Men förenklat så kontrolleras 76,5 % av EQT IV, styrelse och ledning 1,1 % och rekonstruktionskreditgivare 22,3 % innan erbjudandet inför noteringen. I erbjudandet av befintliga aktier kan ägarna sälja upp till 60 % av sina aktier till institutioner och allmänhet.

Värdering

850-900 MEUR i nettoskuldsjusterat företagsvärde (EV) enligt en räkneövning av Reuters i början av oktober 2013.

Uppdatering: Aktien prissätts i erbjudandet inför noteringen i intervallet 54-66 kr. Det ger en värdering å 5,4-6,6 Mrd kr.

Uppdatering: Priset i erbjudandet blev 61 kr per aktie.

Mer information

Reuters rapporterar i början av oktober 2013 att EQT planerar att notera Sanitec på Stockholmsbörsen under första halvåret 2014. Källor uppger att UBS och Nordea agerar rådgivare åt EQT inför börsnoteringen.

Santic är i grunden ett finskt företag. Sanitec Holdings Sweden AB är ett dotterbolag till Sanitec Europe OY. Det är för oss i skrivande stund oklart om notering sker via den finska eller svenska juridiska entiteten.

Uppdatering: I mitten av oktober 2013 skriver Mergermarket att rådgivarna jobbar för fullt och att en börsnotering kan bli av redan innan nyår.

Uppdatering: I mitten av november 2013 skriver Dagens Industri att Sanitec enligt uppgifter kommer att börsnoteras under första halvan av december 2013.

Uppdatering: Sanitec bekräftar i mitten av november 2013 uppgifterna om en börsnotering. Ingen nyemission kommer att göras i samband med noteringen, utan befintliga aktier kommer att säljas av ägarna.

Uppdatering: Sanitec Oyj börsnoteras den 10 december 2013. Ingen nyemission görs, utan ägarna säljer befintliga aktier.

Uppdatering: I erbjudandet inför börsnoteringen erbjöd ägarna aktier till försäljning, i ett prisspann på 54-66 kr, där priset till slut fastställdes till 61 kr.

Håll dig uppdaterad med det senaste inom nyemissioner