Börsnotering av

Safello Group AB

Safello är en mäklartjänst av kryptovalutor som erbjuder ett säkert sätt att köpa och sälja kryptovalutor i sömlösa transaktioner och med i bra hastigheter.

Noteringsfakta

Noteringsdatum

Lista

Status

Genomförd

Ägare

Uppdatering: Innan noteringsemissionen; Frank Schuil BV 22,89 %, Joakim Johansson 12,01 %, WSC III LP 9,98 %, Emil Oldenburg 6,88 %, Northzone VII L.P. 6,82 %, Övriga 41,43 %.

Bland investerarna finns; Digital Currency Group (DCG), Northzone, White Star Capital och Cryptowell.

Värdering

Uppdatering: 276,1 Mkr post money

235,6 Mkr pre-money och 276,1 Mkr post money om emissionen inför noteringen blir fulltecknad.

Mer information

I mitten av december 2020 meddelade Safello att de gjort en nyemission på 11 Mkr och att de siktar på att notera sig på First North under första halvåret 2021. Nyemissionen leddes av Digital Currency Group (DCG), med amerikanska stjärninvesteraren Barry Silbert i spetsen. På ägarlistan finns, utöver DCG, en rad tunga riskkapitalbolag som Northzone, White Star Capital och Cryptowell.

Safello har anlitat Corpura Fondkommission som finansiell rådgivare för att hjälpa till med noteringen.

Uppdatering: I mitten av februari 2021 meddelade Safello att de ansökt om en notering på Nasdaq First North Growth Market i Stockholm. Noteringen förväntas preliminärt äga rum under andra kvartalet 2021.

Uppdatering: Safello berättade i mitten av mars 2021 att de gjort en pre-IPO på 10,9 Mkr och att de ska göra en IPO på 40,5 Mkr under andra kvartalet 2021.

Uppdatering: Safello meddelade i slutet av mars 2021 att de köper Rational Money AB, företaget bakom Bitcoin.se.

Uppdatering: I mitten av april meddelade Safello att de rekryterat tre nya personer med erfarenhet till ledningen. Andreas Kennemar, Chief Operating Officer; Karl Garberg, Chief Marketing Officer; och Michal Gromek, Chief Compliance Officer.

Uppdatering: Safello noteras på First North den 12 maj 2021.

Uppdatering: Erbjudandet om 40,5 MSEK tecknades till cirka 502 MSEK, inklusive teckningsåtaganden om 32,4 MSEK, vilket motsvarar en teckningsgrad om cirka 1240 %. Till följd av det stora intresset har inte alla tecknare erhållit tilldelning.

Håll dig uppdaterad med det senaste inom nyemissioner