Börsnotering av

Rebtel Networks AB

Rebtel erbjuder mobil ip-telefoni på den globala marknaden. Företaget är en av de större aktörerna i världen.

Noteringsfakta

Noteringsdatum

Status

Inställd

Ägare

Index Ventures och Balderton Capital är företagets två största investerare. Grundaren Hjalmar Winbladh.

Mer information

Rebtels VD Andreas Bernström säger i december 2012 att styrelsen har diskuterat en börsnotering som möjlighet till exit. Bernström säger att han gärna skulle se en börsnotering på Stockholmsbörsen då företaget är svenskt. Han tillägger att han inte är säker på år 2013 då marknaden för en börsnotering kanske inte är tillräckligt stabil.

Företaget kommer att omsätta ca 500 Mkr under 2012 med en liten vinst och företaget siktar på en omsättning på 700 Mkr under 2013. Företaget har i slutet av 2012 20 miljoner användare, vilket VD tror kommer att fördubblas på två år.

Uppdatering: I januari 2014 berättade VD Andreas Bernström att Rebtel utvecklar sin affärsidé. Bolaget växer bra, men Rebtel ser att själva grunden till den ursprungliga idén med ip-telefoni för billiga internationella samtal kommer att minska med tiden, i takt med appar, 4G-nätverk och lägre samtalspriser. Bolaget har tagit fram ett API som andra apputvecklare enkelt kan använda för att inkludera Rebtel/telefoni i sina appar. Vidare har bolaget släppt en betaltjänst (Sendly), som även den kan bli ett API i framtiden. Han sa också att en börsnotering inte är aktuell inom de kommande 18 månaderna.

I maj 2014 kom nyheten att telefoni-API-tjänsten har fått namnet Sinch och är ett eget bolag som får 80 Mkr av Rebtel.

I början av april 2015 kom nyheten att Sinch baserat på de tio senaste månaderna kommer att ha en årsomsättning på 60 miljoner dollar (vilket iofs inkluderar att man har Rebtel som kund).

Högst oklart vad statusen på en eventuell börsnotering är. Sinch är ett eget bolag och hur går det med Sendly? I april 2015 känns Rebtel mer som en kassako och plattform för att starta nya och närliggande verksamheter.

Håll dig uppdaterad med det senaste inom nyemissioner