Börsnotering av

Radinn AB

Radinn utvecklar och säljer el-surfbrädor eller el-jetboards om man så vill.

Noteringsfakta

Noteringsdatum

Lista

Status

Inställd

Ägare

Augusti 2022: Danir (Dan Olofsson och hans son Johan Glennmo) 19 %, Fosielund Holding 9 %, Djäkne Start-up Studios 8 %. Bland ägarna finns även Karl Eklöf, Richard Båge, Altitude Capital Norge, Barrel Asset Mgmt, Vätterleden Invest och Polynom Invest. Vd Mathias Bergman och vice vd Calle Hakansson äger ett par procent vardera i aktier och optioner.

Värdering

Uppdatering: 300 Mkr när bolaget tog in pengar våren 2021, oklart om det var pre eller post money.

Uppdatering: 700 Mkr pre-money då bolaget gör en mindre kapitalanskaffning riktad till Polynom Investments nätverk.

Mer information

I slutet av november 2020 sade Radinns vice vd Calle Håkansson till Di Digital att man planerar att notera sig under 2021. Han säger att marknadsplatsen förmodligen blir First North. Håkansson säger att försäljningen under 2020 ser ut att landa på 55 Mk, vilket är en uppgång från att året innan ha sålt för 14 Mkr.

Uppdatering: Vi har kommit till mitten av december 2021 och ingenting har hörts om noteringen.

Uppdatering: I en intervju i februari 2022 sägs att bolaget hittills tagit in 250 Mkr och att de behöver ytterligare 250 Mkr. Ingenting sades om en notering. Och bolaget verkar inte ha några problem att få in kapital på den privata marknaden samtidigt som börsen utvecklats riktigt dåligt i början av 2022.

Uppdatering: I investeringsmaterial från Polynom Investment gällande en investering i Radinn som indikeras en notering år 2024.

Uppdatering: I slutet av augusti 2022 sa bolagets vice vd Calle Håkansson till Di att de siktar på att ta in 100-150 Mkr under vintern. På frågan till vilken värdering så blev svaret att senaste rundan våren 2021 var värderingen 300 Mkr, trots att marknaden är svår just nu så tror han att de är värda mer nu. Bolagets verksamhet verkar utvecklas bra.

Uppdatering: I slutet av november 2023 lämnade Radinn in en konkursansökan. Under 2022 steg försäljningen till en bra bit över 100 Mkr, men vinst och kassaflöde följde inte med. Höga kostnader, stort varulager som köpts in med lånade pengar och en försäljning som lyfte ytterligare tog knäcken på bolaget sade vd till Breakit.

Håll dig uppdaterad med det senaste inom nyemissioner