Börsnotering av

POC Sweden AB

Utvecklar och säljer utrustning med hög säkerhet för skid- och motorsport, så som hjälmar, handskar och glasögon.

Noteringsfakta

Noteringsdatum

Status

Inställd

Värdering

Uppköpt för 311 Mkr under juni 2012.

Mer information

POC har inte publikt kommunicerat några noteringsplaner, men ryktas planera en notering.

Uppdatering: POC säger i januari 2011 att man har gjort fem emissioner sedan starten och att det nu inte krävs någon mer. År 2010 omsatte företaget 110 Mkr och man siktar på att inom 5-7 år omsätta 500 Mkr. Det finns företag som har visat intresse att köpa POC, men grundaren Stefan Ytterborn säger att han inte är intresserad av att sälja, utan vill driva företaget vidare.

Uppdatering: POC har registrerat sina aktier hos Euroclear, vilket är en förutsättning för att kunna notera ett företag. Företag kan registrera sina aktier hos Euroclear av andra orsaker, men det brukar vara en stark indikation på noteringsplaner.

Uppdatering: Det blev ingen börsnotering för POC, utan företaget köps under juni 2012 upp av Nasdaq-noterade Black Diamond för 311 Mkr (Upp till 56 MUSD, varav 43,5 MUSD i kontanter och upp till 12,5 MUSD om vissa mål uppnås).

Uppdatering: I början av oktober 2015 rapporterar Mergermarket att POC håller på att säljas. Rothschild håller i en auktion där tre budgivare ska finnas. Företaget uppskattas vara värt 300-400 Mkr.

Uppdatering: Det blev Investcorp som köpte POC för 65 MUSD.

Håll dig uppdaterad med det senaste inom nyemissioner