Börsnotering av

Oatly Group AB

Oatly är ett livsmedelsbolag som tillverkar och säljer havremjölk, dvs alternativ till mjölk som är gjort på havre. Oatly Group AB hette tidigare Havre Global AB.

Noteringsfakta

Noteringsdatum

Lista

Status

Genomförd

Ägare

Verlininvest, China Resoures, Industrifonden, Blackstone Growth, Östersjöstiftelsen, Orkila Capital, Rabo Corporate Investments och grundare. I emissionen i juli 2020 tillkom även bla Oprah Winfrey, Natalie Portman, Howard Schultz (Starbucks styrelsefordförande) och Roc Nation (Jay-Z).

Värdering

Uppdatering: 10 miljarder USD. 17 USD per aktie.

Uppdatering: Upp till 10 miljarder USD, priset per depåbevis sätts i intervallet 15-17 USD.

Uppdatering: 10 miljarder USD vid en notering i maj 2021 enligt uppgifter till Bloomberg i början av februari 2021.

Uppdatering: 5 miljarder USD vid en notering under första halvåret 2021 har det talats om skrev Bloomberg i mitten av september 2020.

2 miljarder USD (drygt 18,4 Mrd SEK) post money vid emissionen i juli 2020,

Mer information

I juli 2020 tog Oatly in 200 MUSD från en investerargrupp ledd av Blackstone Group. Media rapporterar att även flera kända namn deltog, bl a Oprah Winfrey, Natalie Portman, Howard Schultz (Starbucks styrelsefordförande) och Roc Nation (Jay-Z).

I en WSJ-artikel står det att en börsnotering stundar. När Di pratar med vd så låter han mycket positiv till detta.

Uppdatering: I mitten av september 2020 skrev Bloomberg att Oatly har haft samtal med rådgivare om en börsnotering i USA under första halvåret 2021. En värdering på 5 miljarder USD vid notering har det talats om enligt Bloomberg.

Uppdatering: I början av januari 2021 skriver CNBC att Oatly enligt källor ska ta in upp till 1 miljard USD i sin notering. Bolaget uppges ha anlitat Morgan Stanley, JPMorgan Chase och Credit Suisse för noteringen.

Uppdatering: I början av februari 2021 skriver Bloomberg att en börsnotering i maj 2021 är trolig och att värderingen bolaget söker kan bli 10 miljarder USD.

Uppdatering: I slutet av februari 2021 meddelade Oatly att de har skickat in en Form F-1 till finansinspektionen i USA för en potentiell börsnotering av depåbevis i USA.

Uppdatering: Havre Global AB har bytt namn till Oatly Group AB.

Uppdatering: Den 19 april 2021 skickade Oatly in ett preliminärt prospekt till SEC. Dvs ett steg närmare en notering.

Uppdatering: I mitten av maj har Oatly lämnat in ett prospekt till SEC, där framgör att värderingen enligt noteringserbjudandet kommer att vara upp till 10 miljarder USD. Priset per depåbevis ska sättas i intervallet 15-17 USD.

Uppdatering: Noteras på Nasdaq den 20 maj 2021.

Uppdatering: Priset per aktie är nu satt till 17 USD.

Håll dig uppdaterad med det senaste inom nyemissioner