Börsnotering av

NYAB Oyj

SkartaNYAB är ett anläggningsföretag med expertis inom specialbyggnation. Företagets mål är att expandera i värdekedjan för vindkraft, solenergi och vätgaslösningar mot kompletta projekt för ren energi. NYAB Oyj hette tidigare Skartanyab Abp.

Noteringsfakta

Noteringsdatum

Lista

Status

Kommande

Ägare

Citibank Europe Plc (för kunders räkning) 47,09 %, Andament Group Oy 19,13 %, Nordea Bank Abp (för kunders räkning) 13,56 %

Värdering

606 MEUR i market cap i slutet av november 2022.

Mer information

Nyab är noterat på First North i Helsingfors men i november 2022 skrev Di att företaget överväger att flytta noteringen till Nasdaq Stockholms huvudlista. På frågan när det kan bli aktuellt så sade vd Johan Larsson ”Om vi når stadiet att vi är värderade till över en miljard euro, så att vi hamnar på large cap. Senast då”. När detta sades hade bolaget en market cap på 606 MEUR.

Uppdatering: I mitten av september 2023 var värderingen omkring 400 MEUR.

Uppdatering: I slutet av september 2023 meddelade NYAB att de ska flytta till First North i Sverige under första halvåret 2024. Inför detta ska man gå från att vara ett finskt till ett svenskt företag.

Uppdatering: I början av mars 2024 meddelade NYAB en tidsplan. Konverteringen från finskt till svenskt företag ska vara klart den 28 juni 2024 och aktierna ska börja handlas på First North i Sverige den 1 juli 2024.

Håll dig uppdaterad med det senaste inom nyemissioner