Börsnotering av

Nordic Paper Holding AB

Nordic Paper har fyra pappersbruk, där två av bruken har integrerad massatillverkning. Finns i Bäckhammar, Åmotfors, Säffle i Sverige samt i norska Greåker.

Noteringsfakta

Noteringsdatum

Status

Genomförd

Ägare

Shanying 100 %

Värdering

Uppdatering: 2 877 Mkr (43 kr)

2 676 - 3 479 Mkr (40-52 kr)

Mer information

Di skrev i början av september 2020 att bolaget i december 2019 fick i uppdrag av sin ägare Shanying, som är noterat i Shanghai, att utreda möjligheterna för en börsnotering. Di skriver att ABG Sundal Collier, DNB och den kinesiska banken CITIC sköter processen. Nordic Papers vd Anita Sjölander bekräftar uppgifterna, men tillägger att något beslut om en börsnotering inte finns fattat.

Uppdatering: Nordic Paper meddelade i ett pressmeddelande i början av oktober 2020 att de ska börsnotera sig på Nasdaq Stockholm under fjärde kvartalet 2020. Erbjudandet ska bestå av befintliga aktier i som erbjuds av den säljande huvudägaren. Aktierna som inkluderas i erbjudandet kommer att erbjudas till institutionella investerare i Sverige och utomlands samt till allmänheten i Sverige.

Uppdatering: Nordic Paper noteras på Nasdaq Stockholm den 22 oktober 2020. Priset per aktie sätts i intervallet 40-52 kr.

Uppdatering: Priset per aktie sattes till 43 kr.

Håll dig uppdaterad med det senaste inom nyemissioner